23948sdkhjf

Sejlads, erindringsdans og udflugter

Nu er det besluttet, hvem der får del i puljemidlerne på 500.000 kr., som blev øremærket til at komme Randers Kommunes svageste ældre til gode.
-Hele formålet med uddelingen af puljemidlerne er, at vi gerne vil gøre Randers Kommune til en attraktiv kommune at blive ældre i – og det vil de uddelte puljemidler uden tvivl bidrage til, siger ældrerådsmedlem Steen Baunsgaard.

Der kom 57 ansøgninger til puljemidlerne på omkring en halv million kroner – en del af Randers Kommunes andel af ældremilliarden, som var afsat til at skabe gode oplevelser for kommunens svagere ældre. Der var ansøgninger for i alt 3,2 millioner, og komitéen bestående af to medlemmer fra henholdsvis ældrerådet og fra Sundheds og Ældreudvalget kunne efterkomme i alt 22 af ansøgningerne.

-I vores gennemgang af ansøgningerne har vi lagt vægt på, at så mange som overhovedet muligt skulle få glæde af de aktiviteter, som vi bevilgede puljemidlerne til, fortæller Steen Baunsgaard.

En af ansøgningerne var indsendt af aktivitetsmedarbejder i Område Syd, Louise Højgaard Andersen, som foreslog implementering af et forløb med erindringsdans på seks plejehjem i Randers Kommune.

-Erindringsdans er for borgere med demens, og alle kan være med – uanset om man kun kan gå med en rollator eller sidder i kørestol. Vi bruger musik fra de ældres ungdomstid med en god rytme, og det vækker minder i deres krop, som hjernen ellers kan have glemt, fortæller hun.

I Randers Kommune er der netop uddannet 12 instruktører i erindringsdans. Uddannelsen er sponsoreret af A.P. Møller Fonden, og bevillingen fra puljemidlerne skal bruges til at implementere forløbene på seks plejecentre i Randers Kommune. Forløbet med erindringsdansen foregår over otte gange og følges op af en niende gang med afdansningsbal. Første hold startes op i løbet af april måned.

Vind i håret

Der er også bevilget puljemidler til en særlig stol til demente og op til 60.000 kr. til aflønning af en chauffør, der kan køre plejehjemsbeboere på udflugt i busser, der tilhører Område Nord og Syd og til Randers Kloster, som vil lave en heldagsudflugt for plejehjemmets beboere, deres pårørende og ældre bosat i nærområdet. Og der bevilget midler til sommersejlads på Gudenåen, hvor Randers Naturcenter i løbet af fire søndage hen over sommeren inviterer ældre borgere og deres pårørende på en sejltur i centerets både samt en rundvisning på naturcenteret.

En del af puljemidlerne er givet til rickshawcykler på flere plejecentre og en elscooter, så personale, pårørende eller frivillige kan tage de ældre med på udflugter i nærområdet.

-Vi har gode erfaringer med de rickshawcykler, ældreområdet har i forvejen, og derfor giver det god mening at give endnu flere af kommunens ældre mulighed for at få glæde af en tur med frisk luft og vind i håret, siger Leif Gade, der er formand for Sundhed og Ældreudvalget i Randers Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079