23948sdkhjf

Hospitaler sender energibesparelser på auktion

Regionshospitalerne i Randers og Viborg har opnået ca. en halv million kroner mere i tilskud ved af udbyde salget af energibesparelser på Energiauktion.dk.
I forbindelse med et større ESCO projekt, som omfatter energirenovering af 2 organisatoriske hospitalsenheder, har Regionshospitalerne Randers og Viborg valgt at udbyde energibesparelserne hos Energiauktion.dk.

Regionshospitalerne havde selv forinden afsøgt markedet hos nogle energiselskaber, og det viste sig, at prisen som kunne opnås ved at udbyde energibesparelserne på Energiauktion.dk blev ca. 15 procent højere, eller hvad der svarer til over en halv million kroner mere i tilskud.

Energibesparelserne vil blive realiseret over de kommende 4 år, og tilskuddet er en del af energiselskabernes spareindsats.

Projekterne under det samlede ESCO projekt omfatter forbedret styring og energiudnyttelse af ventilationssystemer, belysning, køle-/varmeoptimeringer, vindues udskiftninger, efterisolering af installationer, bygninger og tag. Hoved fokus i projekterne er styring og optimering af energiforbruget.
De samlede energibesparelser er estimeret til ca. 9 mio. kWh.

- Regionshospitalerne har ønsket, at sikre sig den bedst mulige pris for besparelserne samtidig med, at hensynet til neutralitet også spillede en rolle. Vi har ønsket at give energiselskaberne muligheden for at byde på en neutral markedsplads på ensartede betingelser samtidig med at være sikker på, at vi opnåede den bedst mulige pris, fortæller Svend Christiansen, teknisk chef fra Regionshospitalet Randers.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093