23948sdkhjf

Målrettet indsats skal forebygge smerter

Det handler om forebyggelse af smerter i muskler og led, når Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø inviterer til gå-hjem-møde i København den 29. april. Her præsenteres bl.a. indsatsen ForUdSæt.
Som tidligere omtalt i Magasinet Pleje har Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø på baggrund af de seneste års studier udviklet en målrettet indsats mod smerter hos plejepersonalet.

Indsatsen hedder ForUdSæt, og den indeholder et uddannelsesforløb, som handler om at forbedre arbejdsmiljøet og forebygge smerter, samt strukturere kommunikationen om arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Ansatte på plejecentre og i hjemmeplejen hører til de faggrupper, som oftest oplever smerter i muskler og led. Smerter har både personlige og arbejdsmæssige konsekvenser, og derfor er der behov for indsatser, som kan forebygge muskelsmerter, lyder det fra ph.d. studerende Anne Konring Larsen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, som på et gå-hjem-møde i København præsenterer ForUdSæt-projektet.

Projektet er en organisatorisk indsats på seks plejecentre, der skal sikre, at medarbejderne har et fælles fundament af viden om arbejdsmiljø. Samtidig indføres en ordning, hvor ledere og medarbejdere regelmæssigt vurderer arbejdsmiljøet og gennemfører konkrete forbedringer, hvis der er behov for det. De mulige perspektiver ved projektet bliver også gennemgået på gå-hjem-mødet, og Frederiksberg Kommune fortæler om deres erfaringer med FouUdSæt-indsatsen.

På gå-hjem-mødet kan man også høre om et interventionsprojekt blandt social- og sundhedspersonale i ældreplejen. Ph.d.-studerende Charlotte Nørregaard Rasmussen, NFA, præsenterer resultaterne fra en større, flerstrenget indsats, der omhandler medinddragende ergonomi, fysisk træning og kognitiv adfærdstræning blandt 600 social- og sundhedsmedarbejdere i ældreplejen.

Arrangementet finder sted på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø den 29. april.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078