23948sdkhjf

Pårørende med gode ideer får penge til projekter

Beboer- og pårørenderåd og afdelingsbestyrelser kan søge pårørendepuljen.
I Aarhus Kommune har Sundhed og Omsorg netop afsat 500.000 kr. i en pårørendepulje, som beboer- og pårørenderåd og afdelingsbestyrelser kan søge. Pengene skal gå til gode projekter, som styrker sammenholdet.

I en undersøgelse i 2014 efterspurgte mange pårørende, til ældre i plejeboliger, mere forventningsafstemning mellem pårørende, beboere og medarbejdere. Mange pårørende er blandt andet i tvivl om, hvordan man kan være en del af hverdagen i plejeboligen.

- Det er fantastisk, at pårørendepuljen er skabt. Som pårørende møder jeg rigtig mange forskellige mennesker, beboere og pårørende, og selvom vi laver mange aktiviteter i forvejen, kan puljen garanteret være med til at sætte gang i flere forskellige ideer, siger Ingeborg Meldal.

Hun har været aktiv i beboer- og pårørenderådet i seks år ved plejeboligerne Vidtskuevej 6, Viby, hvor hendes mor bor i plejebolig:

- Når jeg kommer i plejeboligerne føles det som at være en del af én stor familie. Med puljen kan vi forhåbentlig sætte skub i flere aktiviteter, der samler pårørende, beboere og medarbejdere endnu mere, siger Ingeborg Meldal. Hun skal i styregruppen for puljen være med til at vurdere de indkomne forslag.

Rådmand Jette Skive er glad for, at der er skabt mulighed for et endnu bedre sammenhold:

- Selvom de gode ideer ikke altid behøver at koste noget, kan lidt midler til opstart gøre en forskel. Derfor er jeg glad for, at vi har kunnet afsætte en pulje, som skal styrke samarbejdet mellem pårørende, deres slægtninge og medarbejderne, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078