23948sdkhjf

Lolland: Undersøgelse om fremtidens ældreboliger

Nu glæder vi os til at dykke endnu mere ned i svarene, som bliver taget med i den videre udviklingsproces, siger udvalgsformand.
Ældre- og Sundhedsudvalget i Lolland Kommune undersøger i øjeblikket, hvilke boliger kommunen skal tilbyde ældre i fremtiden. Som en del af undersøgelsen har der i de sidste fire uger været mulighed for at svare på spørgsmål om emnet på kommunens hjemmeside, Facebook og via postkort. Det har 181 valgt at gøre.

- Jeg er imponeret over de mange og flotte besvarelser. De kan hjælpe os til at finde ud af, hvilke forventninger fremtidens ældre har til deres bolig og alderdom. Nu glæder vi os til at dykke endnu mere ned i svarene, som bliver taget med i den videre udviklingsproces,” siger formand for Ældre- og Sundhedsudvalget Marie-Louise Brehm Nielsen.

Borgerne er via postkort, hjemmeside og Facebook blevet stillet følgende fire spørgsmål:
- Hvilke kvaliteter skal en bolig have for at få dig til at overveje at flytte til en bolig, der er indrettet til den tredje alder?
- Hvad betyder noget for dig i forhold til valg af bosted?
- Kunne du tænke dig at bo i et seniorbofællesskab, med nogle, der har samme interesser som dig?
- Hvad tror du, der vil give dig værdi i din alderdom?

Første gennemgang af besvarelserne viser, at flere ønsker en rummelig bolig, der er let at vedligeholde. Boligen skal være økonomisk overkommelig, så der også er økonomisk tryghed og overskud i alderdommen, og private grønne uderum uden plejepligt og adgang til fællesfaciliteter er blandt de ønsker, der går igen i mange af svarene. Boligens omgivelser betyder meget. Her bliver der i høj grad lagt vægt på, at boligen er tæt på dagligvareindkøb, fritidsaktiviteter og transportmuligheder. Flere nævner desuden, at det er vigtigt for dem at være i nærheden af natur og sociale netværk.

Studietur til Holland

Undersøgelsen viser, at mange finder livskvalitet i at kunne klare sig selv så længe som muligt og at have stærke sociale fællesskaber. Nogle skriver, at det giver tryghed at bo i et bofællesskab, hvor man kan drage omsorg for hinanden, og hvor man kan yde praktisk hjælp indbyrdes og have en deleordning i forhold til for eksempel bil og haveredskaber. Der er især interesse for bofællesskaber, hvor man er fælles om temaer som selvforsyning, natur, økologi, og hvor man har en række fælles aktiviteter såsom fælles rejser, fitness eller fællesspisning.

Besvarelserne kommer til at indgå i den videre proces frem mod beslutningen om, hvilke boligtilbud der skal være til fremtidens ældre. For at hente mere viden tager Ældre- og Sundhedsudvalget sammen med Social- og Psykiatriudvalget på studietur til Holland i næste måned:

- I Holland skal vi se nogle spændende løsninger, som vi også kan lade os inspirere af, sådan at vi ender op med fremtidssikrede og attraktive boligtilbud til fremtidens ældre her i Lolland Kommune, fortæller formand for Ældre- og Sundhedsudvalget Marie-Louise Brehm Nielsen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08