23948sdkhjf

Nyt velfærdsteknologisk kraftcenter i Aarhus

Midt i det innovative miljø, der blomstrer på Dokk1 i Aarhus i løbet af i år, etablerer Aarhus Kommune et velfærdsteknologisk kraftcenter, som skal bringe velfærdsteknologi ud til alle generationer.
Navnet er endnu ikke på plads, men hensigten med Aarhus’ nye velfærdsteknologiske kraftcenter på Dokk1 er krystalklar:

- Vi vil udbrede brugen af velfærdsteknologi – ja, hele definitionen af velfærdsteknologi – til borgere i alle aldre. Det gør vi ved at etablere seværdige og informative udstillingsfaciliteter, hvor alle har mulighed for på egen krop at afprøve forskellige velfærdsteknologiske løsninger og komme i dialog med medarbejdere, udviklere, forskere og producenter om ønsker, behov og forslag til nye, innovative løsninger. Udstillingen skal fungere som showroom, de forskellige produkter skal kunne afprøves i realistiske omgivelser”, siger velfærdsteknologichef i Aarhus Kommune, Ivan Kjær Lauridsen.

Målgrupperne for det nye velfærdsteknologiske kraftcenter er borgere, der er interesserede i at få kendskab til hvordan moderne velfærdsteknologi og hjælpemidler kan understøtte bestræbelserne for fortsat at være selvhjulpne, trygge og socialt deltagende, kommunens egne medarbejdere, der løbende har behov for at blive opdateret i de nye teknologiske muligheder og studerende fra uddannelsesinstitutioner der skal undervises i den nye velfærdsteknologi. Derudover er det også virksomheder der via borgerdialog og brugerdreven innovation kan fremme produktudvikling og levering af tjenesteydelser, forsknings og uddannelsesinstitutioner der vil udvikle og teste forskellige løsninger og produkter sammen med bruger og personale, og brugerorganisationer, foreninger og eksterne besøgende fra ind- og udland der vil inspireres og orientere sig om nye velfærdsteknologiske muligheder-

Helt naturligt

I Aarhus vil man skabe et centralt beliggende miljø for produktudvikling og brugertest, og på den måde indgå i det innovative miljø på Dokk1. Ambitionen på Dokk1 er også at udvide forståelsen af velfærdsteknologi og hvor den anvendes. Her er borgere i alle aldersgrupper en afgørende ressource ud fra en antagelse om, at vi alle bedst selv ved, hvordan vi vil leve vores liv.

- I sundheds- og omsorgsarbejdet er velfærdsteknologi en gave til både borgere og medarbejdere. Det gavner arbejdsmiljøet, og borgerne får frihed og uafhængighed. Den gave vil vi give til mange flere på Dokk1. Når det kommer til stykket, er vi jo hver især eksperter i vores eget liv, og derfor er det helt naturligt, at vi er med til at forme de teknologiske løsninger, der passer til os, siger Rådmand i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive (O).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079