Nyt datacenter i Tønder
I datacentret er der to af hver komponent, så sikkerheden er høj.
- Hele driften af velfærden drives via datacentret, så det er meget vigtigt for vores kommune og vores borgere, at det fungerer døgnet rundt. For eksempel noterer hjemmeplejen, hvem der sidst har besøgt fru Jørgensen, og hvad der er blevet udført. Hvis IT-strukturen ikke fungerer, fungerer velfærden ikke, så enkelt er det. Telemedicin og understøttede sundhedsydelser er et godt eksempel på velfærd, som ikke fungerer ved datanedbrud, siger Lars Møldrup, der er Fagchef for Sekretariat, IT og HR i Tønder Kommune.
Det energirigtige datacenter koster ca. 2,1 millioner kroner, og det henter 263.000 kroner hjem om året i besparelser på strøm. Tilbagebetalingstiden er 4,2 år på køledelen, og på 10 år er hele datacentret tjent ind.
I datacentret er der to af hver komponent, så sikkerheden er høj. Før kørte serverne på samme transformer, og der var større risiko for nedbrud. Lars Møldrup kunne se, at det i længden ikke kunne svare sig at blive ved at reparere på de to serverrum.
- Jeg fik nøgletallene på strømforbruget, og jeg kunne se, at der skulle ske noget. De to serverrum havde en levetid på 2-3 år, så vi besluttede at opbygge et nyt datacenter. På den lange bane er driften effektiv og økonomisk fordelagtig, og ikke uvæsentligt så optimerer vi drift og datasikkerhed, forklarer Lars Møldrup.
Caverion har sammen med samarbejdspartnere stået for, at datacentret er energirigtigt og bygget efter nyeste standarder og internationale principper for fysisk IT Sikkerhed.
- Når man bygger og designer et datacenter, kan man med baggrund i internationale standarder, statistisk set, forudsige hvor meget nedetid man vil få om året. Det er et must for en kommune, hvor mange borgere er afhængige af, at tingene fungerer, siger salgsdirektør Marcus Holm fra Caverion.