23948sdkhjf

Lighed i sundhed

I en ny rapport om regionernes arbejde med ligestilling placerer Region Syddanmark sig samlet set bedst. Regionen udmærker sig især i forhold til resultatet på kerneydelser.
Region Syddanmark indberettede i november 2013 en ligestillingsredegørelse for perioden september 2011 – august 2013 til Ministeriet for Ligestilling og Kirke. Resultaterne er blevet sammenlignet med de andre fire regioner, og tallene viser, at Region Syddanmark overordnet klarer sig bedst. I den nye rapport vurderes Region Syddanmarks arbejde med ligestilling ud fra et ligestillingsindeks, der går fra 0-100. Ligestillingsindekset viser, at Region Syddanmark arbejder med ligestilling "i nogen grad". Det er især i forhold til resultatet på kerneydelser, at Region Syddanmark skiller sig ud fra de øvrige regioner.

Region Syddanmark arbejder med ligestilling på mange forskellige niveauer i hele organisationen. Især på sundhedsområdet er der stor forskel på kønnene, fortæller regionen, der derfor arbejder målrettet på at øge opmærksomheden omkring opsporing og forebyggelse af kroniske sygdomme, især hos mænd, der er mindre opmærksomme på mulighederne for at få tjekket deres sundhed og livsstil end kvinder.

"Ligestillingsdebatten handler tit om for få kvinder i ledende stillinger, men hos os handler det om begge køn – og især om ligestilling i forhold til den behandling, de vil modtage. For eksempel mænd og kvinder med psykiske lidelser. De dør i gennemsnit tidligere end resten af gennemsnitsbefolkningen. Hele 20 år for mænd og 15 år for kvinder – og så kæmper de ofte med en livsstilssygdom ved siden af deres psykiske sygdom. Derfor har vi også vedtaget strategien "Forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme hos mennesker med en sindslidelse." Den skal være med til at nedbringe overdødeligheden blandt sindslidende i regionen, siger Pierre Topaz (S), der er formand for Ligestillingsudvalget i Region Syddanmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078