23948sdkhjf

Aarhus: Uanmeldte besøg i plejeboliger

Maden udgør en væsentlig del af livet, så den skal bare være i orden, siger rådmand Jette Skive.
Rådmand Jette Skive tager i dag på uanmeldte besøg i plejeboliger i Aarhus for at sikre, at de ældre får ordentlig mad.

Der er i Aarhus ansat 27 ernæringsassistenter og sikret ombygning af køkkener i plejeboliger, så de ældre igen kan få duften tilbage i plejeboliger og veltilberedt mad:

- Men, når vi kan se billeder i avisen af mad, som jeg ikke mener, vi kan være bekendt at servere, så er der noget rivende galt i enkelte plejeboliger. Jeg ved, at vi er nået langt rigtig mange steder med at få bedre mad i plejeboligerne, men det her er simpelthen ikke godt nok. De ældre skal have gode madoplevelser, siger Jette Skive.

Rådmanden vil derfor tage på uanmeldte besøg i plejeboligerne i Aarhus:

- Jeg vil tage rundt og besøge køkkenerne og spisestuerne. Uanmeldt. Jeg vil se den blive tilberedt, og jeg vil spise med. Smagen, duften, anretningen og stemningen skal i orden. For mig skal et plejehjem være et sted, hvor du og jeg har lyst til at bo og leve. Alle vores sanser skal bombarderes med gode indtryk. Vi skal kunne smage, dufte, se, høre og mærke, at vi er i live. Maden udgør en væsentlig del af livet, så den skal bare være i orden, siger Jette Skive.

- I forhold til billederne i avisen i dag, så har jeg besluttet at aflyse planlagte møder i dag og tager i stedet ud til beboere og personale i plejeboligerne Rosenvang. Det kan være, det bliver nødvendigt at trække mere end det gule kort, siger Jette Skive.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078