23948sdkhjf

75 millioner til forskning i psykiske lidelser

I dag offentliggøres en ny forskningsstrategi for psykiatrien. Socialministeren håber, at strategien kan bidrage til en større viden om, hvordan aktørerne på social- og sundhedsområdet kan styrke samarbejdet.
Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med Socialstyrelsen og med tæt inddragelse af både eksperter, patienter og pårørende udarbejdet en ny national forskningsstrategi for psykiatrien. Den udpeger en række forskningsområder inden for psykiatrien, som vi i dag mangler viden om for bedre at kunne forebygge psykisk sygdom og behandle mennesker med psykiske lidelser.

Socialminister Manu Sareen håber, at forskningsstrategien kan bidrage til en større viden om, hvordan aktørerne på social- og sundhedsområdet kan styrke samarbejdet. På den måde kommer der større sammenhæng i indsatserne, og borgere med psykiske lidelser oplever, at de får bedre hjælp til at leve med en psykisk lidelse eller komme sig over den:

- For mange mennesker med en psykisk lidelse kan mødet med systemet være svært at overskue. Og vi skal for alt i verden undgå, at de føler sig som kastebolde. De her mennesker har brug for en sammenhængende indsats, som går på tværs af myndigheder og fagområder. Det har vi brug for viden om, hvordan vi gør bedst. Derfor er jeg glad for, at vores nye forskningsstrategi netop binder social- og sundhedsområdet sammen, siger Manu Sareen.

Med strategien, som regeringen offentliggør i dag, følger 75 millioner kr. til forskningsprojekter.

Anvendelse af tvang

Et af de områder, der gerne skal forskes mere i, er anvendelsen af tvang i psykiatrien, fortæller Sundhedsminister Nick Hækkerup, som håber, at forskningsstrategien kan bidrage til mere viden på området, så regeringens målsætning om, at bæltefikseringer skal halveres frem mod 2020, bliver opfyldt til gavn for patienterne:

- Som menneske og psykiatrisk patient må det kunne føles meget grænseoverskridende at blive spændt fast i seler eller remme mod sin vilje. Derfor har vi også i regeringen taget en lang række initiativer, der skal reducere brugen af tvangen i psykiatrien. Og forskningen spiller i den forbindelse en meget vigtig rolle, blandt andet fordi den kan være med til at forbedre de indsatser, der allerede er i gang rundt om i landet, og udvikle nye, så vi kan forebygge, at patienter bliver udsat for tvang, siger Nick Hækkerup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087