23948sdkhjf

Robotterne indtager Odense

Odense har landet en aftale om – i de kommende tre år – at være vært for Robobusiness, hvor 1.000 robotfolk fra Europas robotindustri, start-up- og vidensmiljøer samles i Odense. I klyngen finder man bl.a. Welfare Tech.
I 2016 samles 1.000 robotfolk i Odense, når byen bliver vært for Robobusiness Europe. Allerede nu går virksomhederne i Odense sammen om Odense Robotics – en unik robotklynge der arbejder for at udvikle byens robotmiljø, løse en række fælles udfordringer og markedsføre byens styrkepositioner inden for robotområdet.

I klyngen finder man bl.a. Welfare Tech og Living Lab, der opererer indenfor plejesektoren.

Odense har landet en aftale om – i de kommende tre år – at være vært for Robobusiness, hvor 1.000 robotfolk fra Europas robotindustri, start-up- og vidensmiljøer samles i Odense.

Det bliver bare en af de tiltag, der skal få Odenses robotmiljø på verdenskortet. Det forklarer borgmester, Anker Boye.

- Når Odense har sagt ja til at være vært for Robobusiness i tre år i træk, er det fordi en international konference i den kaliber er med til at manifestere Odenses position som robotby, siger han.

I og omkring Odense ligger flere end 60 robotvirksomheder med op imod 1.800 medarbejdere og SDU har et robotinstitut i stadig udvikling.

Odense Robotics hedder indsatsen, som går i luften i disse dage. Blandt andet gennem hjemmesiden odenserobotics.dk.

Bag navnet ligger blandt andet et mål om at tiltrække kvalificeret arbejdskraft inden for robotteknologi. Det fortæller administrerende direktør i den højteknologiske virksomhed Gibotech, Henrik Anker:

- Som virksomhed er vi hele tiden afhængige af at have adgang til højt kvalificeret arbejdskraft. Det kan være en udfordring, men nu fokuserer robot- og automationsbranchen samarbejdet om vores fælles forretningsmæssige udfordringer. Det betyder, at vi kan synliggøre den tyngde, som Odense har på området, siger han.

Ambitiøst
Odense Kommune har indgået partnerskab med en af byens robotvirksomheder, Blue Ocean Robotics og har skrevet under på at være værtsby for konferencen de næste tre år.

En af stifterne af Blue Ocean Robotics, Claus Risager, har været med i styregruppen bag Robobusiness i USA igennem flere år. Blue Ocean laver bl.a. robotter til plejesektoren og udstillede for nylig på CareWare 2015.

- Så jeg er selvfølgelig ret begejstret for, at Odense nu kan byde Europas robotmiljø velkommen her til, siger han.
Blue Ocean Robotics satser på 1000 deltagere i 2016. Omkring tre gange så mange som der normalt er til Robobusiness Europe – og også flere end der deltager på Robobusiness i USA.

- Det er ambitiøst. Det medgiver Claus Risager.

- Men det ligger fint i tråd med den massive udvikling, der i det hele taget sker i robotbranchen i de her år. Flere jeg taler med, beskriver robotmiljøet ”ligesom IT var i slut 90erne. ” Derfor har vi grund til at tro, at vi kan skabe en stadig større interesse for at mødes, blive inspireret og høre om udviklingen, siger han.

Fem facts om Odense Robotics:
• Der er flere end 60 virksomheder og 1.800 medarbejdere inden for robot- og automationbranchen i Odense
• Flere end 20 aktører arbejder med viden og research
• Odense har især specialiseret sig i samarbejdende robotter og food automation
• Der er flere end 10 robotklynger og –netværk i Odense
• Odenses robotmiljø bygger på en stolt robottradition, der startede for 25 år siden på Lindø Skibsværft.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094