23948sdkhjf

Flere erhvervssygdomme bliver anerkendt

Der er sket mindre ændringer af erhvervssygdomsfortegnelsen og præcisering af vejledningen om anerkendelse af brystkræft efter natarbejde.
Den årlige redegørelse til Folketingets Beskæftigelsesudvalg viser blandt andet, at der fortsat anerkendes væsentligt flere erhvervssygdomme end tidligere. Det var et af formålene med arbejdsskadereformen, der trådte i kraft i 2005.

Redegørelsen beskriver de områder, som har været centrale for Erhvervssygdomsudvalgets drøftelser i 2014 fordelt på fire store temaer – psykisk sygdom, kræft, sygdomme i bevægeapparatet og andre sygdomme.

Erhvervssygdomsudvalget har i 2014 drøftet arbejdsmæssige belastninger, der kan medføre udvikling af forskellige kræftformer. Det har bl.a. ført til mindre ændringer af erhvervssygdomsfortegnelsen og præcisering af vejledningen om anerkendelse af brystkræft efter natarbejde.

Der er ikke sket ændringer i praksis for anerkendelse af sygdomme i bevægeapparatet, fortæller Arbejdsskadestyrelsen, da der ikke er ny forskning, der dokumenterer ændrede belastningskrav til anerkendelse af sygdomme.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062