23948sdkhjf

Arbejdsmiljøet i hjemmeplejen skal forbedres

Hjemmeplejen i Herning Kommune har fået penge til tre projektforløb.
Tre konkrete projekter skal forbedre arbejdsmiljøet i Hjemmeplejens distrikt Syd og Nord i Herning Kommune.

Hjemmeplejen har fået bevilget næsten 1 million kroner fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse. Pengene skal dække lønudgifter i forbindelse med projekterne.

I begge hjemmeplejedistrikter er der bevilget penge til projektet "Fremtidsværksted: Få bedre relationer til borgerne og hinanden". I distrikt Syd er projektet allerede skudt i gang. Projektets mål er at skabe et bedre arbejdsmiljø blandt andet ved at styrke Hjemmeplejens arbejde med fysisk og psykisk krævende opgaver i forhold til borgere og pårørende. Målet skal blandt andet nås ved at lave handleplaner for, hvordan hverdagen tackles bedst muligt. Der er bevilget 282.000 kr. til distrikt Syd og 334.000 kr. til distrikt Nord.

- Helt konkret har projektet betydet, at vi i distrikt Syd har fået lavet medarbejderteams. Nu ligger det fast, hvem der arbejder med hvilke borgere. Borgerne er glade for det, fordi de møder de samme hjælpere fra gang til gang, og medarbejderne er glade, fordi fagligheden bliver større, når de kender borgerne, forklarer Karin Pinstrup, der er distriktsleder i Syd.

I distrikt Syd er der desuden også blevet bevilget 369.865 kr. til projektet "Kollegial sparring: Styrk samarbejdet med borgerne og de pårørende ". Projektet forventes at starte i 2016 og indebærer, at medarbejderne gennem metoden kollegial sparring bliver trænet i at give respektfuld og konstruktiv hjælp til hinanden.

- Vi er rigtig glade for, at pengene er bevilget vores hjemmepleje. Det giver en alletiders mulighed for at gøre noget ekstra for arbejdsmiljøet - noget, der normalt ikke ville kunne lade sig gøre inden for budgettet, fortæller formand for Social- og Sundhedsudvalget Anne Marie Søe Nørgaard (V).

Hun tilføjer, at et godt arbejdsmiljø smitter positivt af på borgernes oplevelse af kvaliteten af hjemmeplejen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078