23948sdkhjf

Idéerne spirede på workshop om nyt testcenter

Det kommende Living Lab Nordfyn sigter mod at udvikle velfærdsløsninger til børn, unge og voksne med funktionsnedsættelser. Ledere og medarbejdere fra Nordfyns Kommune, ældrerådet og de nordfynske handicaporganisationer var i sidste uge samlet til workshop.
Til september åbner Living Lab Nordfyn - et nyt center for velfærdsteknologi - i Fredensbocentret i Særslev.

Men hvad skal det nye center kunne, og hvad skal det konkrete indhold være? Omkring 75 deltagere - ledere og medarbejdere fra Nordfyns kommune, ældrerådet og de nordfynske handicaporganosation - var forleden samlet for at give deres input til til bl.a. disse spørgsmål , da Nordfyns Kommune indbød til workshop på Tingstedet i Søndersø.

Blandt idéerne var et videns- og inspirationscenter for fagpersonale. Et afprøvningssted, hvor borgeren sammen med fagpersonalet får demonstreret ny teknologi. Indretning af en ferielejlighed til test af velfærdsteknologi. Og et innovations- og udviklingsværksted for virksomheder, der får mulighed for at afprøve deres produkter og få værdifuld feedback for brugere og fagpersonale.

Inputtene fra workshoppen bliver bearbejdet frem mod et styregruppemøde den 5. juni, hvor det samlede koncept skal præsenteres. Sideløbende arbejder to arbejdsgrupper på højtryk, dels med den fysiske omformning af Fredenbo og dels med at skabe sig et overblik over de teknologier og tiltag, der skal vises frem ved åbningen til september.

Testcentret, der sigter mod at udvikle velfærdsløsninger til børn, unge og voksne med funktionsnedsættelser, skabes i et samarbejde mellem Nordfyns Kommune, Danske Handicaporganisationer og den private virksomhed Public Intelligence. Initiativet er taget af Handicaprådet i Nordfyns Kommune.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.394