23948sdkhjf

Analyse: Effektiviseringer kan finde penge til bedre pleje

En lille kommune som Syddjurs kan spare millioner ved at optimere hjælpen og samtidig styrke den.
To rådgivervirksomheder har vist, hvordan Syddjurs Kommune kan effektivisere og blandt andet finde flere penge til pleje af ældre.
Det skriver Mandag Morgen.

Implement Consulting Group har analyseret mulige effektiviseringer på tværs af budgetområderne i relation til de mest omkostningstunge borgere.

Analysen har vist, at kommunerne kan spare millioner af kroner ved at optimere hjælpen til de svageste borgere uden, at det går ud over servicen.

Projektet viser, at en lille kommune som Syddjurs kan spare op imod 30 millioner kr. om året og samtidig styrke hjælpen.

Branchedirektør Henriette Søltoft, DI Videnrådgiverne siger i en pressemeddelelse fra DI:

- De to eksempler viser med al tydelighed, hvordan rådgivervirksomheder kan bidrage til at modernisere den offentlige sektor. Ved at inddrage specialister har Syddjurs Kommune fået ideer til, hvordan de arbejder mere effektivt. Det er guld for borgerne. Syddjurs Kommune har erkendt, at kommunen ikke kan finde alle løsninger selv og med fordel kan bruge hjælp ude fra. De bruger eksterne rådgivere strategisk. Det kan andre kommuner lære af.

I Syddjurs vurderer man, at der de kommende år er behov for yderligere budgetforbedringer på 50 millioner kr. i 2016, 100 millioner kr. i 2017 og 150 millioner kr. i 2018. Hvis de penge alene skal findes ved at spare, vil serviceniveauet i kommunen om få år ramme et niveau, som ifølge borgmester Claus Wistoft (V) ikke er acceptabelt:

- Vi har udstukket et mål for de næste tre år, som vi forsøger at indrette os efter, så vi ikke pludselig står to-tre måneder før vores budgetforhandlinger og skal finde nye besparelser eller bruge salamimetoden, siger Claus Wistoft til Mandag Morgen.
Læs mere om effektiviseringerne i Mandag Morgen .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096