Portionsanrettet mad mindsker madspild
Hvordan undgår kantiner og storkøkkener madspild? Det ved vinderen af miljøministerens pris 'Virksomheder uden affald', der kåres i dag.
Den indsats bliver nu belønnet med prisen ’Virksomheder uden affald’, som er stiftet af miljøminister Kirsten Brosbøl. Det er ministerens hold af ressourceambassadører, der har udpeget vinderen, og sammen besøger de i dag kl. 11.15 en af virksomhedens kantiner på Østerbro i København for at overrække prisen.
- Cheval Blanc vinder prisen ”Virksomheder Uden Affald” for deres omfattende og inspirerende indsats for at undgå madspild, som kan bruges af mange andre storkøkkener. Cheval Blanc gør en ekstra indsats for at forebygge madspild ved at veje og dokumentere madspildet. Der arbejdes seriøst med en bred vifte af indsatser – både i selve køkkenet og hos gæsterne, og derfor fortjener de prisen, siger Ikeas Sustainability Manager Jonas Engberg på vegne af juryen.
Juryen består ud over Jonas Engberg af ressourceambassadørerne ”Bonderøven” Frank Erichsen, Coops miljøchef Signe Frese, stifter af Stop Spild Af Mad Selina Juul, bæredygtighedsaktivist Signe Wenneberg og Vigga Svensson, der har stiftet Vigga.us.
Fem finalister i kapløb om pris
Ud over vinderen Cheval Blanc var virksomhederne Gamle Mursten, Refurb, Resecond og Trendsales med i slutspurten.
- Det er vigtigt, at vi har virksomheder, der går foran og viser andre, hvordan man får mere ud af mindre. For et Danmark uden affald kræver virksomheder uden affald. Derfor stiftede jeg prisen for at fremhæve de virksomheder, der går forrest i kampen for at forebygge affald. Og det gør Cheval Blanc på et vigtigt område - nemlig madspild - og jeg er stolt over at kunne overrække dem prisen, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.
Prisen blev stiftet i forbindelse med regeringens Strategi for affaldsforebyggelse – Danmark uden affald II, som Kirsten Brosbøl lancerede i starten af året.
Fakta om prisen
Prisen ”Virksomheder uden affald” er stiftet for at sætte spot på virksomheder, der går forrest i kampen for at forebygge affald, og går til en virksomhed, som bedst lever op til følgende kriterier:
• Evnen til at forebygge affald
• Mulighed for opskalering
• Nytænkning