23948sdkhjf

Akutsygehuset i Aabenraa klar til næste fase

Fase 2 er planlagt til at rumme ca. 30.000 kvadratmeter – heraf omkring 21.000 kvadratmeter nybyggeri.
Regionsrådet har netop godkendt dispositions-forslaget for anden fase af akutsygehuset i Aabenraa. Fase 2, der planlægges at stå færdigt i 2020, rummer cirka 30.000 kvadratmeter – heraf ca. 21.000 kvadratmeter nybyggeri. De nye bygninger skal bl.a. huse en ny sengebygning med enestuer og ambulatorier, laboratoriecenter, ny intensivafdeling, sengecentral, udvidelse af varemodtagelsen og helikopterlandingsplads.

- Med godkendelsen har vi nået endnu en vigtig milepæl i det store byggeri i Aabenraa. Det har været nødvendigt at flytte lidt rundt på nogle elementer i det oprindelige forslag, men fokus har hele tiden været på at tilgodese den enkelte patients behandlingsbehov. Det betyder for eksempel, at vi udelukkende bygger enesstuer, og at opvågningsfunktionen nu får mere plads, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for regionens Innovationsudvalg.

Et stort flertal i regionsrådet fulgte indstillingen i dagsordenen, men de fire medlemmer af Dansk Folkeparti undlod at stemme.

Det er planen, at byggeriet af Fase 2 skal gå i gang i 2017, og det kommer til at ske ud fra det forslag COWI har tegnet sammen med underrådgiverne Friis & Moltke, Ravn Arkitektur og Møller og Grønborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094