23948sdkhjf

Konference om fremtidens velfærdsmedarbejdere

Konferencen er arrangeret af Esbjerg Kommune og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg.
Godt 140 deltagere fra hele landet samles på fredag i Esbjerg til konferencen "Fremtidens velfærdsmedarbejder – når viden bliver til handling".

Formålet med konferencen er at sætte fokus på, hvordan vi udvikler fremtidens velfærdsmedarbejdere - social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, terapeuter m.fl. - så de har de kompetencer, der i fremtiden er behov for, og kan bruge dem i praksis.

Konferencen er arrangeret af Esbjerg Kommune og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg.

- Når vi har valgt at holde en konference om det emne, er det fordi, vi ser et behov for nye kompetencer i en ny virkelighed. Vel at mærke kompetencer, som velfærdsmedarbejderen kan omsætte i praksis, så det skaber værdi for medarbejdere og borgere, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Henning Ravn.

Dagen byder på tre oplæg, ’Nye kompetencer i en ny virkelighed’ ved Peter Emmerich Hansen, ’Fra viden til handling – når transfer lykkes’ ved Vibe Aarkrog og ’Luk op for kompetenceudvikling – nøglen ligger i din organisation’ ved Nils Villemoes.

Kompetenceudvikling

- Fremtidens velfærdsmedarbejdere skal arbejde tæt sammen med borgerne, borgernes netværk og lokalsamfundet for sammen og i en fælles indsats at skabe det gode og det sunde liv. Velfærdsteknologiske løsninger skal målrettet bringes i spil. Det kræver nye kompetencer, som vi skal udvikle på tværs af institutioner og arbejdspladser, siger direktør for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen.

På konferencen vil Esbjerg Kommune og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg blandt andet fortælle om deres gode erfaringer med at arbejde sammen om kompetenceudvikling på sundheds- og omsorgsområdet.

- Vi har haft så stort udbytte af samarbejdet, at det nu er blevet til et egentligt partnerskab, som vi forventer os meget af i fremtiden, siger direktør for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, Lisbeth Nørgaard.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109