23948sdkhjf

Fysioterapeuter på Randers Sundhedscenter træner verdensmester

18-årige Nikolaj Overgaard Christensen er verdensmester i racerunning, en sport for handicappede på en specialbygget 3-hjulet løbecykel uden pedaler. Træningen på Randers Sundhedscenter foregår primært på en Alter G.
På Randers Sundhedscenter tilbyder man at tage imod borgere fra andre kommuner, der er godkendt til vederlagsfri fysioterapi. Her træner 18-årige Nikolaj Overgaard Christensen, der er verdensmester i racerunning, en sport for handicappede på en specialbygget 3-hjulet løbecykel uden pedaler.

Han træner blandt andet hos fysioterapeut Toke Lauritsen på Randers Sundhedscenter, og træningen foregår primært på en Alter G, som er et Anti-Gravity Løbebånd. Selve løbebåndet og underkroppen befinder sig i et lufttæt telt med et lufttryk, der bærer og støtter kroppen.

- På løbebåndet får Nikolaj mulighed for at bruge sin krop mere naturligt – han kan træne sin kropsholdning og sin muskulatur på en måde, som han ikke kan på andre måder, forklarer Toke Lauritsen om løbemaskinen.

- Jeg blev meget imponeret over det, da jeg så ham i maskinen første gang. Han så ud som om, han kunne gå stort set helt normalt, siger Nikolajs mor.

Til daglig går Nikolaj Overgaard Christensen med en rollator, da hans handicap forhindrer ham i at gå uden hjælp. Udover træningen på Randers Sundhedscenter og på banerne ved Randers Freja, træner han hos en fysioterapeut i Struer og på løbecyklen 2-3 gange om ugen.

Over tre timer tur/retur

Der er cirka 100 kilometer fra Struer, hvor Nikolaj Overgaard Christensen bor, til Randers, hvor han træner mindst en gang om ugen, og køreturen tager over tre timer tur/retur.

- Vi kører gerne turen til Randers, fordi det er så godt for Nikolaj at træne her. Hans løbestil er blevet bedre, og han har desuden fået en bedre rytme, fortæller Annette Overgaard Christensen, Nikolajs mor.

Nikolaj Overgaard Christensen er indehaver af verdensmesterskabet på 100 og 200 meter i racerunning. Den seneste titel fik han i Holland i 2013, og han skal af sted til London og forsvare titlerne igen i år. Men hans ambitioner går længere end at beholde og forbedre sine resultater i verdensmesterskaberne.

- Jeg har en drøm om at blive den første olympiske mester i racerunning, siger Nikolaj Overgaard Christensen.

Racerunning er endnu ikke en paraolympisk disciplin, men alt tyder på, at den bliver det inden OL i Tokyo i 2020, og Nikolai Overgaard Christensen er en af de tre danskere fra landsholdet, der bliver peget på som mulige deltagere.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078