23948sdkhjf

Aarhus vil være et fyrtårn i kampen mod KOL

Træningsnetværk for KOL-patienter på vej i Aarhus.
Aarhus Kommune og Danmarks Lungeforening er gået sammen om at starte netværk op for borgere med sygdommen Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL) i Aarhus. Her kan borgere vedligeholde den vigtige træning i trygge rammer sammen med ligestillede.

- Fra borgere som har deltaget i vores otte-ugers-forløb i håndteringen af KOL hos Folkesundhed Aarhus, ved vi, at mange lungesyge føler et utroligt stort behov for at møde andre mennesker, som er i samme situation som dem selv, få rørt sig og skabt et netværk. Derfor er vi meget glade for nu at kunne give vores borgere denne mulighed, fortæller Sundhedschef i Aarhus Kommune Annemarie S. Zacho-Broe.

Danmarks Lungeforening har på landsplan over 65 netværk og foreningen glæder sig over, at Aarhus Kommune nu vil være et i fyrtårn i kampen mod KOL.

- I kølvandet på den store nationale lungesatsning igangsættes der mange gode tilbud og netværk til mennesker med KOL, som kan være med til at sikre, at vi griber en stor målgruppe, som har hårdt brug for hjælp, og er med til at give dem bedre livskvalitet, siger Anne Brandt, adm. direktør i Danmarks Lungeforening.

I forbindelse med opstart af netværkene holder Aarhus Kommune åbent hus sammen med Danmarks Lungeforening. Det første åbent hus-arrangement finder sted i eftermiddag 16.00 – 18.00 på Lokalcenter Carl Bloch, Carl Blochs Gade 30, Café Carl, og der er åbent hus igen onsdag 10. juni kl. 16.00 – 18.00 på Lokalcenter Tranbjerg, Torvevænget 30A, Pyramidesalen. Begge dage vil der være spændende faglige oplæg og man kan møde repræsentanter fra Aarhus Kommune og Danmarks Lungeforening.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079