23948sdkhjf

Sidste chance for at arbejde med tilgængelighed

SBi's række af landsdækkende workshops slutter i morgen 16. juni i København.
SBi har siden marts - som led i en undersøgelse for Energistyrelsen - inviteret til regionale workshops om tegnestuernes holdning og ønsker til Bygningsreglementets tilgængelighedskrav. Den sjette og sidste af rækken af workshops løber af stablen i morgen i på Aalborg Universitets campus i København. Her kan man være med til at udvikle fremtidens krav, og høre om den seneste udvikling inden for universel design og tilgængelighed.

Undersøgelser fra SBi peger på, at der til trods for Bygningsreglementets klare og ambitiøse krav om tilgængelighed stadig er udfordringer med at sikre tilgængelighed i nybyggeriet. Det skyldes bl.a. begrænset kendskab til kravene, men kan også hænge sammen med de senere års ændrede processer i byggeriet og øget brug af digitale værktøjer i projekteringsfasen.

På de seks workshops undersøger SBi, hvilke barrierer og muligheder tegnestuerne møder, når de arbejder med bygningsreglementets tilgængelighedsbestemmelser i dag. SBi ønsker også at afdække, hvordan Bygningsreglementet kan understøtte tegnestuernes fremtidige arbejde med tilgængelighed/universel design med henblik på at skabe innovative løsninger af høj arkitektonisk og funktionel kvalitet.

Det er første gang, der udføres en stor og detaljeret undersøgelse af muligheder og barrierer ved forskellige modeller for byggelovgivningens krav om tilgængelighed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094