23948sdkhjf

Sønderborg: Fantastiske frivillige fortjener god dialog

Tre workshops skal bane vejen for, at kommunens dialog med de frivillige bliver endnu bedre.
Der er i Sønderborg Kommune mange frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger, som er med til at sikre, at borgerne kan mødes og dele deres interesser med andre. Tre workshops skal bane vejen for, at kommunens dialog med de frivillige bliver endnu bedre. Den første workshop løbet af stablen i aften i Sundhedscentret, Sønderborg

- Vi har allerede en frivillighedspolitik, men den skal nu revideres, og det vil vi gerne gøre så godt som muligt. Politikken skaber rammerne for, at vi som kommune kan understøtte det frivillige arbejde så godt som muligt – det vil sige via tæt dialog og godt samarbejde. Hvordan gør vi det bedst?? Det spørgsmål tror vi på, at de frivillige selv har de bedste svar på, og derfor håber jeg, at der kommer rigtig mange til de tre workshops. Jeg håber, luften bliver tyk af kreative ideer til, hvordan vil kan udvikle det gode samarbejde, vi allerede har. Jeg glæder mig til at lytte, siger sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen.

De tre workshops den 8., 11, og 17 uni tager fat på hver sit tema¨. Hvordan sikrer vi fortsat tæt og frugtbar dialog? Hvordan understøtter kommunen bedst det frivillige sociale arbejde? Og hvordan kan vi videreudvikle det gode samarbejde?

- Vi tror faktisk på, at foreningerne deler vores opfattelse af, at der allerede ER et godt samarbejde mellem dem og kommunen. Men alt kan forbedres. Fx vil vi gerne høre, om der er brug for en formel dialogplatform, fx et Frivilligråd. Skal der være dialogmøder med jævne mellemrum? Kan kommunen støtte på andre måder end med § 18 og § 79-midlerne? Kunne man forestille sig flere initiativer i samarbejde med kommunen i stil med fx Hjælpende Hænder og Stol På Motionen? Jeg tror, de frivillige har mange gode ideer, og vi er spændt på at høre dem og på at opdatere politikken, så vores gode samarbejde kan fortsætte og måske endda blive endnu bedre, siger Helge Larsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079