23948sdkhjf

Nyt Hospital Bispebjerg vinder klagesag

Hospitalet får medhold i sin beslutning om at annullere udbud på byggeri af nyt parkeringshus.
Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg handlede korrekt i udbuddet af parkeringshuset på Bispebjerg Hospital. Sådan lyder afgørelsen fra Klagenævnet for udbud, der har behandlet to klager fra Hoffmann A/S.

Det oprindelige udbud af parkeringshuset blev annulleret, fordi de bydende havde tolket udbuddet forskelligt.

En del af konkurrencen var en option på at bygge et p-hus mere, hvis ikke det ønskede antal biler kunne være i ét p-hus. Den option blev tolket forskelligt af de bydende, og derfor var det vanskeligt at bedømme forslagene lige, og Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg valgte derfor at annullere konkurrencen.

Hoffmann A/S var indstillet til at få opgaven, hvis ikke udbuddet havde været annulleret og valgte derfor at klage over annulleringen. Da udbuddet gik om, og blev vundet af 5E Byg sammen med Årstiderne Arkitekter og Cowi, valgte Hoffmann igen at klage, da virksomheden var uenig i bedømmelsen af forslagene.

- Vi glæder os selvfølgelig over at få medhold i sagen, så vi slipper for at skulle betale erstatning og i stedet kan bruge pengene til gavn for patienter og samfund, konstaterer byggechef Vagn Risby Mortensen fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Parkeringshuset har et budget på 87 mio. kr. og er en del af projektet Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Parkeringshuset er under opførelse og forventes klar til brug omkring årsskiftet 2015/16.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078