23948sdkhjf

Plejecentre skal være hotte arbejdspladser for sygeplejersker

Kreds Hovedstaden under Dansk Sygeplejeråd har fire bud på temaer til kredsens plejecentre.
Dansk Sygeplejeråds Kreds Hovedstaden har netop udgivet kvalitetsanbefalinger i plejecentrene. Anbefalingerne er skrevet på baggrund af en række cases fra kredsens lokale centre og peger på fire hovedtemaer:

1. Der er brug for flere sygeplejersker på plejecentrene. Flere ældre og flere ældre med kroniske sygdomme betyder, at kommunerne og beboerne har brug for de sundhedsfaglige kompetencer som sygeplejerskerne besidder.

2. Plejeboligcentre skal være et godt hjem den sidste del af livet. Der sjak vlre teknologi, organisering og kompetencer hos personalet, der kan støtte selvbestemmelse og frihed.

3. Pårørende og frivillige kan være en støtte i alderdommen og plejecentrene skal åbne op til lokalsamfundet.

4. Plejeboligcentrene vil blive fremtidens hotte arbejdspladser. Der er masser af spændende udfordringer for sygeplejersker i plejeboligcentrene.

Anbefalingerne er blevet til i et samarbejde mellem kredsens politiske ansvarlige for primærområdet Signe Hagel Andersen, Kristina Robins og Mette Sofie Haulrich og engagerede sygeplejesker fra plejecentre i hele regionen.

Anbefalingerne blev debatteret mellem knap 80 sygeplejersker og en håndfuld politikere i denne uge, da skrivelsen blev lanceret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079