23948sdkhjf

Sundhedssamtaler under forskerluppen

Ny forskning i mødet mellem sundhedpersonale og patient.
Forskere fra CFK-Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland har analyseret en række sundhedssamtaler for at sætte fokus på, hvordan patientens erfaringer og ønsker blev inddraget.

Sundhedssamtalerne blev gennemført i et tre-årigt udviklingsprojekt, hvor sundhedskoordinatorer i fem midtjyske kommuner arbejdede med at styrke den enkelte borgers sundhed ved at udgangspunkt i borgerens erfaringer og fremtidsfortælling, fortæller Region Midtjylland

- Vores undersøgelse viser, at det er nødvendigt at gå et spadestik dybere i forståelsen af, hvad erfaringer kan være for en størrelse i samtaler. Patienternes erfaringer er nemlig ikke bare noget, der eksisterer i en given form og dermed kan overrækkes til sundhedspersonalet, men noget der skabes i en ”forhandling” med andre undervejs i samtalen, fortæller antropolog og ph.d-studerende Morten Deleuran Terkildsen, som har gennemført studiet i samarbejde med antroplog og ph.d. Inge Wittrup, til Region Midtjyllands hjemmeside.

Analysen er netop blevet præsenteret i en artikel i Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund. I artiklen konkluderer forskerne, at der er behov for at undersøge og tage stilling til hvor grænserne for patientinvolvering egentligt går, når udgangspunktet netop er i patientens erfaringer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094