23948sdkhjf

De giver et bud på fremtidens plejebolig

Konference om byggeri af fremtidens plejebolig har i år særligt fokus på nyskabende projekter, erfaringer og indretning til personer med demens.
Til november vil danske og internationale eksperter komme med deres bud på, hvad fremtidens plejebolig skal rumme - og hvilke krav vi stiller til arbejdsmiljø, trivsel og hjemlighed i byggeri af fremtidens plejebolig. Det sker på Nohr-Cons årlige konference om byggeri af fremtidens plejebolig.

Programmet for konferencen ligger nu klart.

Og blandt oplægsholderne er Lars Nøhr, Ældre- og Sundhedschef, Aalborg Kommune, der vil fortæller om hvordan de første måneder er gået på ”Fremtidens plejehjem”i Aalborg og hvilke erfaringer der kan gives videre til andre, som skal i gang med at planlægge og bygge plejecentre. Med projektet "Fremtidens Plejehjem - trivsel og teknologi" har Aalborg Kommune gjort et forsøg på at se ind i fremtiden og sikre, at kommunen også fremover er optimalt gearet til at tilbyde den bedst mulige service til ældre plejekrævende borgere. Fremtidens Plejehjem har derfor fokus på de ting, der giver tryghed, trivsel, og god pleje.

Generationernes Hus er et nyskabende projekt på havnefronten i Aarhus. Huset skal samle ældreboliger, plejeboliger og dagtilbud under samme tag. Tanken er at skabe et unikt og attraktivt tilbud til både børn, forældre, ældre og pårørende, som rækker på tværs af generationerne, og som kan give plads til aktiviteter på tværs af institutioner. Kristian Tharben Hansen, Projektchef, Generationernes hus, vil fortælle hvordan huset samtidig giver kommunen en fleksibilitet i fremtiden i forhold til, hvilken type tilbud, der er behov for i forskellige perioder.

I foråret blev Plejecentret Vonsild Have i Kolding Kommune indviet. Det er Danmarks første plejecenter bygget i OPP og drives i dag af Attendo. Plejecentret rummer 60 boliger og får blandt andet en wellness-afdeling, som lokalområdets brugere også kan benytte sig af. Tanken er, at plejecentret skal være et lokalt mødested, som falder ind i landsbymiljøet og dermed skaber mere liv, end man kender det fra traditionelle plejecentre. Erik Luplau, arkitekt, Luplau-Poulsen arkitekter & Dorte Kofoed, regionschef – Danmark Øst, Attendo, fortæller om Vonsild Have på konferencen om byggeri af fremtidens plejebolig.

Arrangementet strækker sig over tre dage, og man kan vælge at deltage i det, der dækker ens interesser. Den første dag byder på en studietur tll nye og ombyggede plejeboliger. Så er der en konferencedag. Og som noget nyt kan man i år også deltage på et kursus om indretning af plejeboliger til personer med demens, hvor Lone Sigbrand fra SBI er underviser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079