23948sdkhjf

Robotarm skal hjælpe med genoptræningen

Ingeniørstuderende fra Aarhus er ved at udvikle en exoskelet-arm, som skal bruges til at genoptræne mennesker, der er blevet lammede på grund af hjerneskader. En protype demonstreres i dag på Hammel Neurocenter.
I samarbejde med Regionshospitalet Hammel Neurocenter udvikler seks ingeniørstuderende på Aarhus Universitet en exoskelet-arm, som hjerneskadede skal kunne bruge til at træne sig ud af deres lammelse med. Det skriver Aarhus Universitet.

Exoskelet-armen er en "bærbar robotarm". Den spændes omkring patientens lammede arm, som den kan bøje og strække ved hjælp af kabler og en lille elektromotor, der styres af elektriske signaler fra muskler i patientens egen arm. Robotarmen kan spore svage signaler fra hjernen til armen, og bruge de signaler til bevægelse og dermed træning.

De studerende har også konstrueret en mekanisk plastic-handske til at sætte i forlængelse af robotarmen. Den skal efter de samme principper hjælpe patienten med at åbne og lukke hånden.

Alle seks studerende har robotarmen som deres bachelorprojekt, og de skal demonstrere prototypen på Hammel Neurocenter i dag den 17. juni – få dage før deres afsluttende eksamen. Derefter er det meningen, at et nyt hold studerende skal fortsætte udviklingsprojektet, skriver Aarhus Universitet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078