23948sdkhjf

Plejepersonale skal tale Lejre op

Plejepersonale bliver uddannet til ambassadører for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft i kommunens plejesektor.
Lejre Kommune har taget nye midler i brug for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. 125 medarbejdere er netop blevet uddannet som ambassadører for kommunen.
Værdien af netværk og ambassadørpleje har længe været kendt på de private arbejdspladser, men hverken deltagerne på workshoppen eller Simone Lemming Andersen har tidligere hørt om plejepersonale, der bliver uddannet til at være ambassadører.

En af deltagerne er sosu-hjælper Heidi Jensen, der arbejder på plejecentret Bøgebakken. Hun er overrasket over, hvor meget hele stemningen er løftet efter workshoppen, fordi de netop lærte at fokusere på, hvad de var glade for ved hinanden og deres arbejdsplads og huske at fortælle det.
- Før var jeg ikke bevidst om, at jeg jo fungerer som ambassadør for min arbejdsplads. Og at vi sammen både kan skabe den arbejdsplads, vi gerne vil have og samtidig tiltrække flere gode kolleger. Men det vil jeg jo gerne. Andre skal ogs å opleve, hvor skønt det er at være ansat i Lejre Kommune. Det har altid været et godt sted at være ansat. Men nu er vi alle blevet mere bevidste om det, ligesom vi husker at sige det til hinanden og i vores netværk, siger hun.

Simone Lemming Andersen er også overrasket over, hvor meget deltagerne rykkede, de timer hun var sammen med dem.
- For 10 år siden stolede vi meget mere på autoriteter og reklamer, men efter alle er kommet på internettet og de sociale medier, er vi begyndt at stole mere på hinanden i stedet. Og derfor er det, medarbejderne siger, meget vigtigt for, om en virksomhed kan rekruttere de gode medarbejdere. Men de er først gode ambassadører, hvis de selv føler, at de har en værdi. Og den værdi er de klar over nu, fordi jeg har givet dem nogle redskaber til at finde den og til at finde deres kollegers værdi. Det hele sætter gang i en god spiral, og den kommer borgerne jo også til at mærke, siger hun.

Workshop
Af tre omgange har alle været på en tre-timers workshop med netværksekspert Simone Lemming Andersen. Her har de lært om værdien af at netværke og skabe gode relationer, og hvor meget det betyder for deres arbejdsplads, at de er nogle gode ambassadører og fortæller de gode historier om at være ansat i Lejre Kommune, når de mødes med deres private netværk og kolleger fra andre kommuner.

Alle 125 medarbejder mødes til en fælles totimers workshop idag den 17. juni, hvor de skal lave en fælles opsamling af erfaringer, og de tre grupper skal bindes sammen, sådan at netværket og sammenholdet bliver endnu bredere. Her får alle også et emblem, de fremover kan have på tøjet, så de kan vise, at de er ambassadører for Lejre Kommune, og så de husker det selv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064