23948sdkhjf

Randers indvier nyt havemiljø for demensramte

På Fristedet mødes demensramte borgere og hygger sig med frisk luft, havearbejde og hinandens selskab.
- Alt vejr er godt vejr, plejer vi at sige – og det bliver vi jo lidt udfordret på i dag, sagde trænings- og aktivitetsleder Line Møller Kristiansen, da hun bød velkommen til de mange fremmødte gæster ved indvielsen af haven omkring Fristedet i Dronningborg i Randers Kommune.

Sommerregnen fik dog ikke nogen indflydelse på hverken det gode humør eller den planlagte rundvisning i den nyanlagte have, hvor Randers Kommunes demensramte borgere kan nyde vind og vejr alle de andre glæder ved at være i en have.

Haven omkring Fristedet er finansieret af en del af Randers Kommunes andel af ældremilliarden, og formand for Sundhed og Ældre, Leif Gade, er glad for det nye tiltag.

- Det er så vigtigt, at vi gør noget for vores borgere med demens, og haven giver dem mulighed for at få noget nyt indhold i hverdagen og hyggelige stunder sammen, sagde Leif Gade til indvielsen.

Haven er allerede begyndt at spire – blandt andet med hjælp fra borgere, der har doneret forskelligt til haven – og Fristedet modtager stadig gerne donationer i form af ting og planter til haven.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079