23948sdkhjf

Røgkoordinator rykker ind på nordjysk sygehus

For Sygehus Vendsyssel er samarbejdet med kommunens rygestopinstruktør en chance for at få fat og fastholde nogle patienter på den helbredsmæssige rette vej.
Hjørring Kommune og Sygehus Vendsyssel har fået midler fra Sundhedsstyrelsen til en fælles 3-årig indsats for at hjælpe storrygere.

Derfor kan man støde på røgkoordinator Birthe Toft på Lungemedicinsk Afsnit, hvor hun hjælper patienterne med at kvitte tobakken, skriver sygehuset på sin hjemmeside.

For sygehuset er samarbejdet med kommunens rygestopinstruktør en chance for at få fat og fastholde nogle patienter på den helbredsmæssige rette vej. Sygehuset støder på mange borgere og får kendskab til deres rygevaner qua KRAM-screeningerne, hvor sygehusets personale skal spørge patienterne til deres kost-, ryge-, alkohol- og motionsvaner.

- Mange patienter tror, de kan kvitte tobakken selv, men falder tilbage i de gamle vaner. Der er vi ikke så gode til at følge op, men der kan Birthe komme ind i billedet. Når vi kan henvise til hende, så er der mindre risiko for, at vi taber patienten undervejs, siger afsnitsleder Anne Rasmussen fra Lungemedicinsk Ambulatorium, hvor projektet er startet, til Sygehus Vendsyssels hjemmeside.

Tanken er at udvide til flere afsnit, hvis det bliver en succes.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062