23948sdkhjf

850 kubikmeter beton til Viborg

Håndværkerne støbte torsdag første del af bundpladen til det nye akutcenter på Regionshospitalet Viborg.
Betonbilerne ankom i en lind strøm til Regionshospitalet Viborg, da håndværkerne torsdag støbte første del af bundpladen til det nye akutcenter.

Det nye akutcenter er en del af det omfattende kvalitetsfondsprojekt til i alt 1,15 milliarder kroner. Første del af byggeriet gik i gang i 2009, og frem mod 2019 bliver Regionshospitalet Viborg udvidet med i alt 32.000 kvadratmeter, ligesom omtrent 38.000 kvadratmeter af det eksisterende hospital bygges om.

Tilbygningen med 24.000 kvadratmeter nyt akutcenter er største delprojekt, og tilbygningen skal blandt andet indeholde ny hovedindgang, ny akutmodtagelse, nye ensengsstuer og nye operationsstuer.

De seneste uger er omkring 250 tons armeringsjern blevet bundet sammen for at sikre et stærkt og stabilt fundament, og torsdag blev jernet så dækket af de mange læs beton. Rundt regnet hvert syvende minut ankom en ny betonbil til byggepladsen.

- Vi har nok bogstaveligt talt fyldt en del i gadebilledet i Viborg i dag, og jeg håber, at man får en fornemmelse af, at det er et pænt stort og flot byggeri, vi har gang i. Med udvidelsen vokser hospitalet til 120.000 kvadratmeter og får endnu bedre rammer om patienternes behandling, siger projektchef Jeppe Juul Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109