23948sdkhjf

FOA anlægger sag efter konkurs

FOA vil have parter til at betale løn til medarbejdere efter Kærkommens konkurs.
Hverken Lønmodtagernes Garantifond eller Aalborg Kommune vil af med penge til manglende løn, manglende feriepenge og manglende pensionsindbetalinger til flere hundrede medarbejdere efter konkursen i det store private plejefirma Kærkommen for flere måneder siden.
Derfor anlægger FOA nu sag mod parterne. Det skriver foa.dk i en pressemeddelelse.

- Det er absurd og uredeligt, at ansatte i private plejefirmaer, der går konkurs, skal se de penge, de har til gode, blive til kastebold i langvarige juridiske slagsmål, siger forbundsformand Dennis Kristensen.

Stridens kerne er, om kommunen juridisk set har overtaget det konkursramte plejefirmas aktiviteter og ansatte, og derfor også skal betale til de ansatte. Det mener Kammeradvokaten, mens kommunerne i Nortdjylland og KL mener, at Lønmodtagernes Garantifond skal betale ved en konkurs.

- Vi har – som mange andre – taget det for givet, at Lønmodtagernes Garantifond trådte til ved konkurser. Det viser sig nu ikke at være tilfældet i første omgang. Men der er hundredvis af ansatte, der mangler løn, feriepenge og pension, siger Dennis Kristensen.

2015 har allerede budt på konkurser i ældreplejen, der har berørt dobbelt så mange FOA medlemmer, som i hele 2014.

- Og vi er ret sikre på, at vi ikke har set de sidste konkurser i den private del af hjemmeplejen, siger Dennis Kristensen.

Han siger, at udviklingen peger på, at "de store æder de små".

Den teori tilbageviser DI Service dog på det kraftigste overfor magasinetpleje.dk.

Her har man efter den seneste debat i medierne gennemgået de udbud af hjemmeplejen, som kommunerne har gennemført siden reglerne om frit valg af leverandør af hjemmepleje blev ændret med virkning fra 1. april 2013.

I følge DI viser gennemgangen, at langt de fleste virksomheder, kommunerne har indgået kontrakt med, har færre end 50 ansatte, og de står for 65 procent af de indgåede kontrakter.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078