23948sdkhjf

Nye effektiviseringer i Region Hovedstaden

Politikerne har gjort alt i deres magt for at tage hensyn til både patienter og personale, når regionen i år og de følgende år skal gennemføre en række effektiviseringer, lyder det fra budgetforligskredsen - men det vil kunne mærkes.
Budgetforligskredsen i Region Hovedstaden blev søndag aften enige om at effektivisere for 75 mio. kroner i 2015 og 225 mio. kroner i 2016.

Aftalen kommer efter regionen tidligere på året besluttede at genåbne forhandlingerne om budgettet for 2015, ikke mindst på grund af de stigende medicinudgifter.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen understreger, at politikerne har lyttet til hospitalerne og virksomhederne i regionen, som har sendt en række forslag ind til omprioriteringer og effektiviseringer af arbejdsgange på forskellige områder.

- Det er lykkedes et langt stykke hen ad vejen at finde pengene, uden at det betyder færre hænder til at tage sig af patienterne. Men det er klart, at effektiviseringerne vil betyde, at der skal løbes lidt stærkere. Og derfor er vi også enige om i regionsrådet, at vi i 2016 må kigge mere på, om vi kan justere serviceniveauet på en række områder, siger hun.

Sophie Hæstorp Andersen henviser til, at det har været nødvendigt at gennemføre effektiviseringerne, selvom man i regionerne endnu ikke kender resultatet af regeringens og Danske Regioners økonomiaftale.

- Selvom der er penge på vej, så er det først penge, som gælder i 2016. Og vi mangler penge i 2015, hvorfor det ville være unfair at skubbe problemerne foran os og bare gøre udfordringerne endnu større. Derfor er vi enige om i budgetforligskredsen, at vi må tage ansvar nu, siger Sophie Hæstorp Andersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093