23948sdkhjf

Nye, sunde fødevarer kræver ny viden

KLUMME: Markedet har aldrig været mere klart til naturligt funktionelle fødevarer end nu
De danske sundhedsmyndigheder skønner, at op mod en kvart million danskere har type 2-diabetes. Desuden anslår de, at 1,3 million danskere er overvægtige - og som om det ikke skulle være nok, slås flere og flere af os med fødevareallergi.

Der er blandt forskerne bred enighed om, at ovenstående sygdomme, lige som visse kræftformer og hjertekarsygdomme, er kost- og livsstilsrelaterede. Gennem årene har myndighederne kørt adskillige kampagner, der har haft til formål at få danskerne til at spise sundere og dyrke mere motion. Generelt set er vidensniveauet øget, og der er sket en vis adfærdsændring, men der er stadig meget at gøre, for mange danskere finder det svært at leve op til de forskellige råd. Derfor efterspørger vi fødevarer, der kan hjælpe os med at blive sundere og give os større velvære.
Men vi springer ikke på hvad som helst; vi foretrækker produkter, der besidder sundhedsfremmende egenskaber, men produkterne skal være naturlige, det skal ikke være manipulerede produkter.

Naturlighed er en efterspørgselsdriver

I kraft af den danske fødevareindustris høje eksportandel er det relevant, at vi danskere ikke er alene om at efterspørge de naturligt funktionelle produkter. Der er tale om en verdensomspændende tendens, for eksempel hævder både Mintel, Euromonitor og IFIC (International Food Information Council), at naturlighed er den sundhedsanprisning, der topper listen over de såkaldte ”better-for-you-food/beverages”. Det slår igennem i forbrugernes fødevarevalg, for eksempel foretrækker over halvdelen af amerikanske forbrugere fødevarer uden kunstige ingredienser og sødestoffer. Og hele 60 procent støtter kraftigt op om ideen om at spise produkter med naturligt forekommende sundhedsfremmende egenskaber.

Store muligheder

Der pågår meget forskning i såvel sundhed som fødevarer, og hvis man formår at suge viden ud af begge områder og koble det til praksis, er der store muligheder. Hos AgroTech er vi bevidste om råvarernes betydning for den færdige fødevare og er i kraft af vores rolle som brobygger mellem forskere og erhvervsliv dedikerede til at anvende den eksisterende viden i konkret produktudvikling. Vi er i øjeblikket operatør på Sundhedsvisionen (et Future Food Innovation-projekt), der netop har til formål at udnytte ny viden til udvikling af sunde fødevarer. Desuden har vi i vores næste resultatkontrakt ansøgt om midler til at arbejde med viden om råvarer og ingredienser for at hjælpe vores kunder med at udvikle:
- Clean label-produkter
- Produkter med større ernæringsværdi
- Produkter fri for allergener
- Produkter med sundhedseffekter.

Interesserede fødevarevirksomheder er velkomne til at kontakte Dorte Petersen på 24 45 40 20 eller dop@agrotech.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078