23948sdkhjf

Det syddanske regionsråd har fået ny formand

Stephanie Lose har været medlem af det syddanske regionsråd i hele regionens levetid, og tidligere beklædt formandsposter i bl.a. sygehusstrukturudvalget og det præhospitale udvalg.
På et ekstraordinært regionsrådsmøde mandag valgte et enigt regionsråd at pege på 32-årige Stephanie Lose (V) som ny regionsrådsformand i Region Syddanmark. Stephanie Lose har været medlem af det syddanske regionsråd i hele regionens levetid.

I den nuværende valgperiode har hun været formand for Udvalget for Regional Udvikling og har tidligere beklædt formandsposter i både Innovationsudvalget, sygehusstrukturudvalget og det præhospitale udvalg.

Posten som regionsrådsformand er et fuldtidshverv, som Stephanie Lose tager fat på fra dags dato. Og den nyvalgte regionsrådsformand glæder sig til at tage fat på opgaverne som regionsrådsformand og ser frem til samarbejdet med de øvrige partier i regionsrådet.

- Den netop overståede valgkamp har vist, at både et godt sundhedsvæsen og det at skabe vækst og udvikling i hele landet er emner, der fylder meget hos danskerne - og derfor også bliver vigtige emner for det kommende folketing og regering. Interesse for de opgaveområder, som netop regionen tager sig af, giver jo et godt udgangspunkt for de ting, jeg skal arbejde med som regionsrådsformand. Jeg glæder mig til at videreudvikle det syddanske sundhedsvæsen og arbejde med at løse nogle af de udfordringer, der tegner sig. Og så arbejder vi i regionen med en regional vækst og udviklingsstrategi, der skal træde i kraft til årsskiftet. Her håber jeg, vi kan lykkes med at styrke samarbejdet med kommunerne endnu mere med udgangspunkt i de regionale styrkepositioner, siger Stephanie Lose.

Afløser Carl Holst

Stephanie Lose afløser Carl Holst, som træder ud af regionsrådet, fordi han ved folketingsvalget den 18. juni blev valgt ind i Folketinget.

Carl Holsts ønske om at blive fritaget fra hvervet som regionsrådsmedlem var første punkt på regionsrådsmødet mandag.

Herefter indtrådte 1. stedfortræder på Venstres kandidatliste, Henning Ravn, i regionsrådet.

På et ekstraordinært regionsrådsmøde – umiddelbart efter det ordinære møde - valgte regionsrådet så Stephanie Lose, som ny regionsrådsformand. Hun bliver samtidig formand for regionens 17 mand store forretningsudvalg.

Carl Holst har været regionsrådsformand i Region Syddanmark i hele regionens levetid. Regionen kom til verden 1. januar 2007, men syddanskerne valgte allerede den 15. november 2005 de 41 medlemmer til det første syddanske regionsråd. Som såkaldt forberedelsesudvalg havde rådet i 2006 til opgave at forberede Region Syddanmark. Ved regionsrådsvalgene i 2009 og 2013 blev Carl Holst genvalgt som regionsrådsformand.

Udover Carl Holst er regionsrådsmedlemmerne Karsten Hønge (SF), Susanne Eilersen (DF) og Peter Kofoed Poulsen (DF) også valgt ind i Folketinget. De tre har endnu ikke formelt meddelt, om de træder ud af regionsrådet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063