23948sdkhjf

Globalt potentiale med sundhedsteknologi

Ny nordjysk iværksætterfusion - to unge virksomheder har besluttet sig for at gå sammen.
To unge iværksættervirksomheder inden for det sundhedsteknologiske område er netop blevet enige om at gå sammen.
Det er Væksthus Nordjyllands Vækst Iværksætter Program, der har bragt de to virksomheder sammen, og de står nu med et globalt potentiale på hånden.

Uden adgang til forsøgspersoner kan industrien ikke udføre forskning. Med flere års erfaring fra den farmaceutiske branche kendte direktøren i iværksættervirksomheden i-Recruit Rasmus Hogreffe den udfordring indgående. Dog var det først, da han igennem Vækst Iværksætter Programmet kom i kontakt med virksomheden MEDEI og direktør Páll Jóhannesson, at begge virksomheder fik mulighed for at skabe et unikt produkt med globalt potentiale, forklarer Rasmus Hogreffe.

- Uden Vækst Iværksætter Programmet havde jeg aldrig mødt Páll og hans kolleger. Og uden samarbejdet med MEDEI var patientdatabasen aldrig blevet en realitet. Jeg havde idéen, men ikke kompetencerne til at udvikle softwaren til registeret.

Det havde MEDEI til gengæld. De var allerede i gang med et værktøj til dataindsamling i klinisk forskning, men iværksætterne bag manglede viden på området. Ved at fusionere er det nu lykkedes de to virksomheder at påbegynde oprettelsen af en patientdatabase, der i 2015 går efter at indeholde over 30.000 navne på danskere, der ønsker at være forsøgspersoner. Desuden er MEDEI klar til at etablere et lignede register i Sverige.

Ramus Hogreffe er i dag salgsdirektør i MEDEI, men han sælger langt mere end patientdatabasen til farmaceutiske virksomheder. For MEDEIs uniqueness er netop, at virksomheden har en holistisk tilgang til sundhedsfremme, forklarer administrerende direktør Páll Jóhannesson.

- Vi har bygget virksomheden op, så vi kan tilbyde en samlet pakke til vores kunder. Vi har patientdatabasen, programmer til at analysere de data, der indhentes under et klinisk forskningsforløb, og endelig kan vi tilbyde hjælp til branding og kommunikation af vores kunder samt deres produkter. Vi har et unikt produkt, for ingen af vores konkurrenter tilbyder den samme holistiske tilgang til patientrekruttering, dataindsamling og analyse, som vi gør.

Ved at give den farmaceutiske industri adgang til forsøgspersoner sikrer MEDEI også, at den enorme udvikling på det medicinske og sundhedsteknologiske område, der lige nu gør Nordjylland til et epicenter, forbliver i regionen. For uden forsøgspersoner ingen forskning, konstaterer Rasmus Hogreffe, og så går regionen glip af mange ressourcer, og danskerne mister adgangen til den nyeste medicin, samt den innovation som forskning fører med sig.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094