23948sdkhjf

Vestjysk forsker vil give enlige ældre mænd bedre liv

Forskningsprojektet hører hjemme på centret VIA Aldring & Demens i Holstebro.
VIA Aldring & Demens i Holstebro er begyndt at få forskningsmidler fra staten og kan dermed igangsætte større forskningsprojekter med forskningsledelse. Og de næste tre år skal forsker og psykolog Karin Pallesgaard Munk lede et nyt forskningsprojekt på VIA University College i Holstebro, som skal vise, hvordan enlige, kortuddannede, ældre mænd kan få en bedre alderdom. Undersøgelsen støttes også af Velux Fonden og EGV Fonden under Ensomme Gamles Værn med op mod 2,5 millioner kroner.

Nogle af de enlige mænd, der aldrig har haft en partner, gemmer sig i lejligheder i storbyer, men de bor også i landområder, forklarer Karen Pallesgaard Munk, der har en aftale med Holstebro Kommune, der vil finde nogle af de mænd, som skal fortælle om deres ønsker til et godt liv.

Forskningen skal blandt andet vise, om mændene føler sig ensomme. Det er ifølge Karen Pallesgaard Munk lige så skadeligt som at ryge.

Kommunerne tilbyder forebyggende hjemmebesøg til ældre over 75 år. Men Karen Pallesgaard Munk stiller spørgsmålstegn ved, om det ikke er for sent, fordi kortuddannede, enlige mænd ifølge statistikken har en overdødelighed før 75 års alderen.

"Ældre kvinder klarer sig generelt bedre end ældre mænd. Det gælder også for enker i forhold til enkemænd. Formentlig er det noget kulturelt, der spiller ind," siger Karen Pallesgaard Munk.

Undersøgelsen er landsdækkende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063