23948sdkhjf

Mere velfærdsteknologi i aarhusianske plejeboliger

Aarhus Kommune afprøver nye velfærdsteknologier.
I Aarhus udbreder kommunen i den kommende tid en række nye velfærdsteknologiske løsninger i de aarhusianske plejeboliger. Kommunen investerer i første omgang 50 mio. kr. i initiativet. Her indgår flere vasketoiletter side om side med, at kommunen afprøver nye teknologier for eksempel til at sikre god nattesøvn, fortæller kommunen.

De nye velfærdsteknologier, der skal afprøves, er samlet i et katalog over forskellige løsninger, som Sundhed og Omsorgs afdeling for velfærdsteknologi, Center for Frihedsteknologi, ser store potentialer i at installere i plejeboligerne.

”For dem, der bor i plejebolig, bidrager velfærdsteknologi til en bedre hverdag på mange forskellige måder; nogle får mulighed for at klare flere ting selv, andre får en tryggere og bedre nattesøvn og mere overskud til en socialt aktiv hverdag. Velfærdsteknologi handler også om, at vores medarbejdere kan gøre deres arbejde smartere, i langt bedre arbejdsstillinger og på en måde, hvor beboerne tager langt mere del i hverdagens gøremål, siger chefkonsulent ved Center for Frihedsteknologi Inger Kirk Jordansen til kommunens nyhedsbrev.

Pilottest på Trøjborg

For at sikre, at energien bruges på den velfærdsteknologi, der giver allermest mening, gennemføres der i første omgang en pilottest i en plejeboligenhed på Trøjborg. Pilottesten på Trøjborg skal belyse, hvilke teknologiske løsninger der giver mest tryghed, trivsel og livskvalitet og bidrager til det bedste arbejdsmiljø. De teknologiske løsninger, der giver de bedste resultater, installeres herefter i flere af byens plejeboliger, fortæller kommunen.

”Vores borgere har allerede stor glæde af velfærdsteknologi, der hjælper med alt, fra praktiske ting i hverdagen til bedre kontakt til familie og venner. Det giver et ordentligt løft i livskvaliteten, og det løft skal endnu flere opleve”, siger rådmand i Sundhed og Omsorg Jette Skive til kommunens nyhedsbrev.






Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078