23948sdkhjf

Mænd vil også være sygeplejersker

10 procent flere mænd har søgt optagelse på sygeplejerskeuddannelsen som deres førsteprioritet.
I år har 413 mænd søgt sygeplejerskeuddannelsen som deres første prioritet. Det svarer til en stigning på 10 procent i forhold til sidste år, skriver Dansk Sygeplejeråd på sin hjemmeside. De har friske KOT-tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Rasmus Dedenroth, der er formand for Sygeplejestuderende Landssammenslutning (SLS), siger til dsr.dk:

”Det er er rigtig positivt, at vi begynder at se en tendens til, at flere og flere mænd har lyst til at uddanne sig til sygeplejerske. For dem savner vi ude på skolerne og afdelingerne. Tilstedeværelsen af både mænd og kvinder bidrager nemlig positivt til både studie- og arbejdsmiljøet, ligesom det er vigtigt, at sammensætningen af sygeplejersker afspejler befolkningen”, siger Rasmus Dedenroth.

Dansk Sygeplejeråd vedtog på deres kongres i 2014 at arbejde målrettet på at tiltrække flere mænd til faget.

”Det handler også om at få mændene til at få øjnene op for professionen, og at få samfundet til at ændre holdning til mandlige sygeplejersker. Det forsøgte vi bl.a. at ændre på med en kampagne på Folkemødet, der skal gøre op med de mange fordomme, der er om at være mand og sygeplejerske. Mandlige sygeplejersker har nemlig stor betydning for professionens udvikling til gavn for både patienter, personale og vores velfærdssamfund”, siger næstformand for Dansk Sygeplejeråd Dorte Steenberg.

Optaget af mænd er dog næsten uændret sammenlignet med de foregående år - mændene bliver slået på deres karaktergennemsnit, viser KOT-tallene.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078