23948sdkhjf

Studerende på camping med demensramte

VIA University College i Randers og Aarhus holder i uge 33 og 34 en Summer School med temaet ”demens og velfærdsteknologi”.
En gruppe udenlandske studerende har besøgt plejecenteret Borupvænget for at se, hvordan de demensramte borgere bruger campingvognen, som denne sommer har to års jubilæum. Campingvognen bliver besøgt af cirka 30 demensramte borgere hver uge i sommerhalvåret.

"Vi har besøg fra hele verden, og vi viser campingvognen frem for de studerende, fordi den har været en stor succes, og fordi det samtidig giver et godt indblik i dansk kultur,” fortæller Signe Miranda, der underviser på psykomotorikuddannelsen på VIA i Randers.

Blandt de udenlandske studerende var tre sygeplejestuderende fra Kina – Marcy, Jasmine og Crystal. De tog mange billeder af campingvognen og lyttede ivrigt til lærerens fortællinger om den danske tradition med campingferier, og hvordan de demente holder af at tilbringe tid i campingvognen. Det sidste kunne de dog konstatere med egne øjne.

”Man kan se, at de lyser op og smiler mere, når de kommer herud. Det giver dem også en stor glæde, når de kan folde sig ud med forskellige spil,” konstaterer de kinesiske studerende, mens de ser to herrer dyste i ringspil.

Man anvender samme principper til aktivering af demente i Kina, fortæller de. Og da der ikke er tradition for camping i Kina, så dyrker de blandt andet Tai Chi med de demente på udendørs arealer. Det giver de demente energi, motion og glæde, mens det vækker minder fra deres fortid – nøjagtigt hvad campingvognen på Borupvænget har givet Randers Kommunes demente i de forløbne to år.

Campingvognen blev indkøbt for midler fra Randers Kommunes andel af ældremilliarden i 2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062