23948sdkhjf

UlykkesLinjen åbnet med redningsøvelse

Ny hotline med vejledning til ulykkespatienter.
Mandag åbnede UlykkesLinjen telefonerne for ulykkespatienter og deres familier, der blev afholdt redningsøvelse på Hovedbrandstationen i København.

I 2011 gennemførte Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU) en undersøgelse, der viser, at langtidsfølgerne af en trafikulykke ofte bliver alvorligere, fordi de ulykkesramte mangler hjælp i tiden efter ulykken. Rapporten konkluderede blandt andet, at mange alvorligt skadede ikke ved, hvor de kan henvende sig for at få hjælp og vejledning.

”Mange af de fysiske, psykologiske, økonomiske og psykosociale følger af en ulykke efterlader de ulykkesramte og deres familier i en kaotisk situation. Når en ulykkespatient er udskrevet fra hospitalet, er der et stort behov for koordineret hjælp og vejledning omkring genoptræning, psykologhjælp, hjælpemidler, advokatbistand, forsikring og sygedagpenge. Denne koordinerede vejledningsindsats findes ikke i dag. UlykkesLinjen giver uvildig vejledning til at finde hjælp og støtte og dermed komme videre i livet efter ulykken”, fortæller Philip Rendtorff, direktør i PTU, der faciliterer og administrerer UlykkesLinjen.

Hvert år indberetter politiet omkring 3.300 trafikulykker med personskader, men de samlede indberetninger fra politi, skadestuer og sygehuse var i 2013 på over 37.000 – eller flere end 100 personskader om dagen.

UlykkesLinjen er skabt i samarbejde mellem Havarikommissionen for Vejtrafikulykker, Rigspolitiet, Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension og PTU – Livet efter ulykken. Sidstnævnte står for administration og drift af UlykkesLinjen, og de sørger blandt andet for, at telefonerne bliver bemandede af erfarne socialrådgivere. Telefonrådgiverne kan desuden kan trække på et stort bagland af specialister i alvorlige skader: blandt andre læger, ergoterapeuter, psykologer, fysioterapeuter og advokater.

UlykkesLinjen har modtaget økonomisk støtte fra Offerfonden, der blandt andet har til formål at gøre en indsats for ofre for trafikulykker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094