23948sdkhjf

Ny borgerjournal skal revolutionere omsorgsarbejdet i Aarhus

Columna Cura skal sikre borgerne en bedre pleje og mulighed for at styre deres egen hverdag, og frigive tid hos medarbejderne.
Magistraten for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune og IT-virksomheden Systematic markerer i dag et nyt samarbejde omkring udvikling af Columna Cura, en ny it-løsning, der skal revolutionere omsorgsarbejdet i kommunen.

Den nye borgerjournal i Sundhed og Omsorg er sat i værk for at sikre en god pleje til borgeren. Den kommer til at fungere som kernen i omsorgsarbejdet og skal give de ældre borgere mere fleksibilitet og gennemsigtighed.

Samtidig skal den nye IT-løsning gøre hverdagen lettere for de 6.000 medarbejdere i Sundhed og Omsorg. Columna Cura skal i særdeleshed være en mobil løsning, så medarbejderne kan ekspedere og registrere deres opgaver, når de er ude hos borgerne. IT-løsningen bliver også mere brugervenlig og overskuelig, så de forskellige medarbejdergrupper kun skal forholde sig til den information, som de har behov for, mens planlægningen af opgaverne bliver nemmere.

Flere kommuner følger interesseret udviklingen af Columna Cura, der skal give både borgere, medarbejdere og kommunen flere fordele, fortæller Systematic.

Den nye borgerjournal skal være klar i slutningen af 2016.

Den nye borgerjournal bygger på sundhedsplatformen Columna Clinical Information System, også kendt som MidtEPJ, der benyttes på de 17 hospitaler i Region Midt. En årlig rapport fra Dansk Center for Sundhedsinformation på Aalborg Universitet viste, at der er større tilfredshed med sundheds-it blandt læger og andre faggrupper inden for sundhedsvæsenet i Region Midtjylland end i de andre danske regioner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063