23948sdkhjf

1500 mennesker løber mod kræft i København

Det er sjette år Who Is Number One Fun Run afvikles.
Et motionsløb uden tidstagning, hvor alle følges ad og hvor alle deltagere får tildelt startnummer 1. Når starten til Who Is Number One Fun Run går i dag, begiver deltagerne sig ikke ud på et traditionelt motionsløb. Det handler ikke om personlige rekorder eller medaljer, men om i fælles flok at løbe for kampen mod kræft.

“Ifølge statistikkerne får en tredjedel af alle danskere kræft på et tidspunkt i deres liv. Men halvdelen af de tilfælde kan forebygges, bl.a. gennem en sundere og aktiv livsstil. Det er det budskab og vores egen rolle i den kamp, som vi markerer med Who Is Number One Fun Run,” siger Aleksandar Sørensen-Markovic, idemanden bag Who Is Number One.

I Who Is Number One Fun Run er der ingen grund til at konkurrere mod de øvrige deltagere, for alle løberne er vindere. Bogstaveligt talt. Alle får tildelt startnummer 1 og får ens trøjer til starten, ligesom der løbes i et fælles tempo på 5.45 min pr km.

”I kampen mod kræft, er vi vores egen nummer 1, og når vi i samlet flok minder hinanden om dette, så står vi meget stærkere. Det at leve et aktivt liv skal være sjovt. Derfor er vores løb et fun run - det er ikke en konkurrence. Det handler om at få en sjov fælles oplevelse med en masse andre mennesker i en god sags tjeneste,” siger Aleksandar Sørensen-Markovic, idemanden bag Who Is Number One.

•Who Is Number One er baseret på frivillig arbejdskraft.
•Who Is Number One er non-profit og modtager ingen penge.
•Alle aktive i Who Is Number One arbejder for sagen, fordi de er motiveret af at forebygge kræft gennem sund og aktiv livsstil.
•Who Is Number One støtter Kræftens Bekæmpelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094