23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Sundhedsaftalen tegner godt

Aftalen byder på fornuftige små skridt i retningen af et bedre og mere effektivt sygehussystem ved at lade flere private aktører komme på banen, mener Dansk Erhverv.
Vi kan se frem til færre sygedage og mere trygge patienter, når den plan, der ifølge budgetforliget mellem Regeringen og Regionerne skal laves for at sikre et nært og sammenhængende sundhedsvæsen, bliver til virkelighed. Det er vurderingen fra Dansk Erhverv.

”Danskerne mangler overblik, når de skal igennem sundhedsvæsnet af den ene eller den anden grund. Og det skaber usikkerhed og utryghed. Men usmidige overgange giver også længere ventetid og flere sygedage. Større sammenhæng mellem forskellige behandlingstyper- og steder vil vise sig på både patienttilfredshed og færre sygedage,” lyder det fra Katrina Feilberg Schouenborg, sundhedspolitisk konsulent i Dansk Erhverv.

Nationale mål for forebyggelse

Forebyggelsen spiller ikke en central rolle i forliget, lyder det fra Dansk Erhverv, der håber, at der bliver sat nationale mål for forebyggelse, når der skal fastsættes få, ambitiøse og forpligtende nationale mål for sundhedsvæsnet.

”Forebyggelse forhindrer indlæggelser og sygedage og frigiver ressourcer hos både sundhedsvæsen og erhvervsliv,” siger Katrina Feilberg Schouenborg.

Danske Regioner har tidligere vurderet, at opgaver for 26,8 mia. kr. kan konkurrenceudsat. Ifølge beregninger fra Dansk Erhverv kan samfundet hente en gevinst på 4,2 mia. kroner, hvis disse opgaver sættes i konkurrence. Besparelsen skyldes, at private aktører kan løse dele af sundhedsopgaverne mere effektivt.

Private aktører

Sundhedsaftalen byder også på en række tiltag, der skal øge styrkeforholdet mellem offentlige og private aktører, fortæller Katrina Feilberg Schouenborg.

”Når sundhedssektoren i de kommende år vil opleve et stadigt stigende pres, som befolkningen aldres og medicinpriserne stiger, ligger det lige for at høste det økonomiske potentiale, der ligger i at lade private aktører komme på banen. Og spørger man danskerne, er det ikke vigtigt for dem, om de bliver behandlet af det offentlige eller i det private, så længe behandlingen er god. Så der er absolut ingen grund til at nøle med konkurrenceudsættelsen,” siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094