23948sdkhjf

Sygehusbyggerier fortsætter som planlagt

”Ingen selvfølge at forhandlingerne munder ud i, at alle byggerier kan fortsætte”, siger regionsrådsformand
Sygehusbyggerierne landet over kan fortsætte som planlagt som følge af økonomiaftalen mellem Danske Regioner og regeringen.

Det er regionsrådsformændene godt tilfredse med.

”Det var ikke nogen selvfølge i forhandlingerne og er et resultat, som vi kæmpede hårdt for. Region Sjælland kan nu ud over byggerierne af universitetssygehuset i Køge samt sygehuset i Slagelse også fortsætte det planlagte sygehusbyggeri i Nykøbing F”, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).​

I Region Midtjylland forventer regionsrådsformand Bent Hansen (S) heller ikke anlægsbesparelsen i 2016. Faktisk har regionspolitikerne i en spareplan vedtaget tidligere på året besluttet en række driftsbesparelser, som forudsætter ekstra anlægsinvesteringer på 25 mio. kroner i 2015 og 2016.

Læs også: " Regioner får flere penge til sygehusbyggerier ".

Besparelser på driften

Også i Region Syddanmark vurderer regionsrådsformand Stephanie Lohse (V), at regionen kan planlægge inden for kendte rammer.

”Det betyder også, at de store sygehusbyggerier, som regionen er i gang med, kan fortsætte som planlagt”, siger hun.

Fra såvel Region Hovedstaden som Region Nordjylland lyder meldingen, at man endnu ikke kan sige, hvordan besparelserne skal udmøntes.

Samlet set vurderer de fem regioner, at det bliver nødvendigt med driftsmæssige besparelser på omkring en mia. kroner, hvis der ikke i forbindelse med finansloven tilføres flere penge til sundhedsområdet.

Regionernes budgetter skal på plads inden 1. oktober.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234