23948sdkhjf

Ny vidensbase om hjerneskade

Her kan sundhedspersonale nemt få viden om rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade.
Københavns Kommune har sammen med Center for Hjerneskade udviklet en ny digital vidensbase om hjerneskade. Siden er et gratis tilbud og den første af sin slags i Danmark.

Vidensbasen om hjerneskade henvender sig bl.a. til kommunalt ansatte der møder hjerneskaderamte borgere i deres arbejde, f.eks. hjerneskadekoordinatorer, sygeplejersker, plejepersonale, sagsbehandlere, terapeuter, visitatorer, og til personale på hospitaler og specialhospitaler.

I vidensbasen er der blandt andet 20 forskellige cases med personer, der er ramt af en hjerneskade, som kan bruges til refleksion. Ved hjælp af casen kan sundhedspersonalet så få indblik i, hvad de skal være opmærksomme på i sådan en situation. På den måde får sundhedspersonalet brugbar viden, de kan bruge i praksis, fortæller Københavns Kommune.

Den nye vidensbase er et nyttigt redskab for alle, der møder hjerneskaderamte i deres arbejde, lyder det fra projektleder i Afdeling for Rehabilitering i Københavns Kommune,Theresa Linnea Markenvard, der ser flere muligheder med vidensbasen.

"Vi har lavet vidensbasen for, at alle, der møder hjerneskaderamte personer i deres arbejde enten dagligt eller blot en gang imellem, kan få inspiration, vejledning og viden om rehabilitering af mennesker med hjerneskade. Desuden kan sundhedspersonale eller andre faggrupper sammen drøfte håndtering af forskellige situationer ud fra de mange cases, der er beskrevet i vidensbasen," siger hun.

Videoforedrag

Vidensbasen stiller også en række videoforedrag til rådighed, hvor man f.eks. kan få mere viden om amnesi, apopleksi og afasi eller, hvordan centralnervesystemet fungerer.

"Personale kan både repetere viden og erfaring fra kompetenceudviklingskurser og opkvalificere sig, hvilket f.eks. kan være en fordel, når nye medarbejdere bliver ansat. Tanken er dog ikke, at vidensbasen skal kunne erstatte et kursus," siger Theresa Linnea Markenvard.

Og den nye vidensbase på en søgefunktion med 300 ord om hjerneskaderehabilitering, som man kan søge i, hvis man f.eks. vil have forklaret et begreb, der bliver brugt i en journal. Søger man endnu mere viden, er der i vidensbasen også links til andre sider med mere information.

Den digitale vidensbase vil løbende blive opdateret med nyt fagligt indhold og nye opslagsord til søgefunktionen.

Læs mere her
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141