23948sdkhjf

DIMS skal begrænse madspild på hospitalerne

Fotos af patienternes tallerkener skal begrænse madspild på hospitaler, skriver Ingeniøren.
En tredjedel af maden på landets sygehuse bliver levnet - og det skal der føres noget ved.

Det fortæller professor i ernæring & offentlig mad på Aalborg Universitet Bent Egberg Mikkelsen til Ingeniøren.

"It-indsatsen på hospitalerne har længe været fokuseret på det medicinske og ikke på køkkenet. Men vi ved, at 35-40 procent af maden på hospitalerne ikke bliver spist, og det giver et stort spild," siger han til Ingeniøren.

Sammen med forskere og virksomheder fra ind- og udland vil han komme problemet til livs med en monitoreringsenhed, de kalder DIMS.

"Med vores enhed hjælper vi køkkenet til at begrænse mængden af nogle fødevarer hos bestemte patienter, og så giver vi diætisterne et konkret billede af, hvad patienten får og ikke får ernæringsmæssigt," siger Bent Egberg Mikkelsen.

Enheden består blandet andet af en vægt, et kamera og en RFID-læser, som forbinder tallerken og patient.

ph.d.-studerende Kwabena Ofie har testet enheden på Aalborg Universitetssygehus på ca. 20 udvalgte patienter.
I dag tirsdag skal den stå sin prøve på Herlev Hospital, når et hold internationale forskerstuderende skal gennemføre en test i sygehusets simuleringslaboratorium som et led i AAU’s Internationale Food & Devices-uge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078