23948sdkhjf

Nyt rehabiliteringscenter ved Vejlefjord

REMEO Vejlefjord er det første private center i Danmark for mennesker med behov for respiratorisk pleje og rehabilitering.
I dag åbner Danmarks første private respirations- og rehabiliteringscenter REMEO Vejlefjord officielt.

Rehabilteringstilbuddet er målrettet borgere med behov for respiratorisk pleje og behandling, uanset omfanget og den underliggende årsag. Det kan være mennesker med lungesygdomme, neuromuskulære eller neurologiske sygdomme eller mennesker udsat for traume.

Med 14 pladser og alt nødvendigt udstyr samt faglig ekspertise til rådighed, tilbyder REMEO Vejlefjord den enkelte patient en individuelt tilpasset pleje- og rehabiliteringsplan, fortæller centret.

REMEO Vejlefjord udarbejder og koordinerer borgerens helhedsorienterede rehabiliteringsplan og inddrager alle relevante aktører i og uden for sundhedsvæsenet.

Varierede og helheldsorienterede tilbud

Ifølge formand for Muskelsvindfonden Evald Krogh er der behov for gode helhedsorienterede tilbud i Danmark, som blandt andet giver muskelsvindpatienter med vejrtrækningsproblemer mulighed for at leve normalt liv:

"I Muskelsvindfonden oplever vi rigtig mange mennesker med vejrtrækningsproblemer. Gode tilbud om respiratorisk hjælp sikrer ikke alene liv, men giver også nye muligheder for udfolde sig som mennesker og som aktive borgere i samfundet. Vi tror, at REMEO Vejlefjord kan bidrage til at skabe varierede og helhedsorienterede tilbud til mange med alvorlige problemer med vejrtrækningen, " siger Evald Krogh.

Anne Brandt, der er direktør i Lungeforeningen påpeger, at rigtig mange danskere i dag rammes af alvorlige lungelidelser og at der er behov for effektive rehabiliteringstilbud.

”Opsigtsvækkende er det, at ca. 430.000 danskere har KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom), men kun omkring halvdelen ved, at de har sygdommen. Det er vigtigt, at mennesker med alvorlige lungelidelser bliver opdaget og kommer i den rigtige behandling, men der er også brug for effektive rehabiliteringstilbud så de kan leve et aktivt og godt liv med deres lungesygdom,” siger Anne Brandt.

REMEO Vejlefjord er etableret i et tæt samarbejde med Vejlefjord Rehabilitering.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125