23948sdkhjf

Frederikssund: Pedershave udvider med 36 plejeboliger

Det første spadestik er taget.
Frederikssund Kommune udvider nu Omsorgscenter Pedershave med 36 nye plejeboliger. Centeret rummer allerede 60 boliger men vokser altså til 96 boliger når udvidelsen står klar i januar 2017.

Arbejdet med at udbygge Pedershave blev påbegyndt i starten af 2014, og de første måneder bestod i at indsamle erfaringer fra det eksisterende center: både de gode og de mindre gode, fortæller kommunen. Det har været en proces med inddragelse af beboere, pårørende og medarbejdere på Pedershave, hvor erfaringer, forslag og ønsker er blevet vendt og drøftet. Ældrerådet har været involveret og der har været nedsat en referencegruppe.

Der er i arbejdet med at beskrive og tegne udvidelsen taget højde for den nuværende arkitektur og opbygning med ”huse” af 24 plejeboliger, og hele plejecenteret vil derfor fremstå som et samlet hus, forklarer formand for Velfærdsudvalget, Kasper Andersen (O)

"En af de helt centrale erfaringer fra arbejdet er, at både medarbejdere og beboere har ønsket sig nogle større fællesarealer til alle de aktiviteter og forskellige former for socialt samvær, som afholdes her i huset. Det har blandt andet betydet at vi har valgt at etablere en ny flot fællessal med tilhørende køkken til plejecenteret", fortæller han til kommunens hjemmeside.

Pedershave version 2.0

Der er altså ikke kun tale om Pedershave etape 2 – men i virkeligheden om Pedershave version 2.0, siger han.

"Jeg håber og regner med at de kommende fællesarealer – ude såvel som inde – vil komme alle beboerne på centeret til gode, og vil understøtte at omsorgscenteret Pedershave vedbliver med at være et aktivt og spændende hus hvor både medarbejdere og beboere trives. Jeg glæder mig meget til at følge byggeriet det næste års tid og ser frem til at se det færdige resultat og klippe snoren til Pedershave version 2.0 i januar 2017," sagde udvalgsformand Kasper Andersen, inden han tog det første spadestik.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078