23948sdkhjf

Hurtigere udskrivelser kalder på pleje og omsorg

Liggetiden for ældre på landets hospitaler er reduceret med 22 procent på fem år - der er brug for overgangstilbud, mener både Ældre Sagen og Dansk Sygeplejeråd.
Formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, råber vagt i gevær: Antallet af ældre, der bliver sendt hurtigt hjem efter indlæggelse på landets hospitaler, stiger kraftigt. Det kalder på en ny type tilbud. Og gerne ensrettede tilbud, så alle kommuner ikke opfinder den dybe tallerken igen og igen, siger formanden.

”Der er behov for et tilbud mellem sygehuset og den ældres eget hjem. Det kan være i form af aflastningspladser med pleje og omsorg på et højt niveau af sygeplejersker i samarbejde med social-og sundhedspersonale og med mulighed for at trække på lægelig ekspertise,” sagde Grete Christensen til Jyllands-Posten i går tirsdag og understreger, at hun ikke taler for at genåbne de små, nedlagte sygehuse.

De ældre patienter på landets sygehuse sendes hurtigere hjem end de øvrige patienter: Mens børn, unge og voksne har oplevet en reduktion på henholdsvis 13 og 15 procent, er liggetiden for ældre reduceret med 22 procent fra 2008 til 2013.

I Ældre Sagen mener chefkonsulent Mirjana Saabye, at man både skal se på de medicinske afdelinger på sygehusene, hvor hun mener, der er nedlagt for mange senge, samt på overgangstilbud i kommunerne. Enten i form af akutteam med hjemmesygeplejersker, der kan rykke ud til den ældre døgnet rundt, eller i form af sengepladser i kommunen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.563